Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 6. 2021,
22.07

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Kaja Juvan teniški globus WTA Dalila Jakupović ATP Felix Auger Aliassime Marin Čilić

Sobota, 12. 6. 2021, 22.07

2 leti, 11 mesecev

Teniški globus, 12. junij

Juvanova izpadla v Berlinu, Jakupovićeva predala dvoboj na Otoku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Kaja Juvan | Kaja Juvan ne bo zaigrala na glavnem turnirju v Berlinu. | Foto Guliverimage

Kaja Juvan ne bo zaigrala na glavnem turnirju v Berlinu.

Foto: Guliverimage

Kanadčan Felix Auger-Aliassime in Hrvat Marin Čilić sta finalista teniškega turnirja v Stuttgartu. Slovenska teniška igralka Kaja Juvan se ni prebila v glavni del turnirja WTA v Berlinu, Dalila Jakupović je predala dvoboj prvega krogu kvalifikacij za nastop na glavnem turnirju WTA v Birminghamu, Britanka Johanna Konta in Kitajka Shuai Zhang pa sta se uvrstili v finale turnirja v Nottinghamu.

Barbora Krejčikova
Sportal Kraljica pariškega peska je Čehinja

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan se ni prebila v glavni del turnirja WTA v Berlinu z nagradnim skladom 565.530 dolarjev. Od 20-letne Ljubljančanke je bila v prvem krogu kvalifikacij boljša deset let starejša Američanka Asia Muhammad, ki je po dveh urah in devetih minutah slavila zmago s 6:3, 5:7 in 7:5.

Slovenska teniška igralka Dalila Jakupović je v prvem nizu turnirja na travi z nagradnim skladom 235.238 dolarjev zaostajala z 2:4, po 34 minutah igre pa nato predala dvoboj Čehinji Terezi Martincovi.

Dalila Jakupović je predala srečanje na Otoku. | Foto: Reuters Dalila Jakupović je predala srečanje na Otoku. Foto: Reuters

Dvajsetletni Kanadčan po prvo lovoriko

Kanadčan, tretji nosilec turnirja, je bil v polfinalu po dveh nizih boljši od Američana Sama Querreyja, Hrvat pa je v finale prišel preko Avstrijca Jurija Rodionova, ki je v drugem nizu dvoboj predal. Kanadčan, sicer 21. igralec sveta, je Američana Querreyja premagal s 6:4 in 7:5.

Felix Auger-Aliassime je odigral že sedem finalnih srečanj na ATP turnirjih, a vse izgubil.  | Foto: Gulliver/Getty Images Felix Auger-Aliassime je odigral že sedem finalnih srečanj na ATP turnirjih, a vse izgubil. Foto: Gulliver/Getty Images

Dvajsetletni Auger-Aliassime bo v nedeljo proti Čiliću lovil svojo prvo lovoriko na turnirjih serije ATP, v prvih sedmih finalih je izgubil, tudi v Stuttgartu leta 2019.

Hrvat, 47. igralec sveta, je proti Avstrijcu prvi niz dobil s 6:3, v drugem pa povedel z 1:0, ko je Rodionov dvoboj predal. Čilić, zmagovalec odprtega prvenstva ZDA leta 2014, je zaenkrat osvojil 18 turnirjev ATP, nazadnje je slavil leta 2018 v Londonu, medtem ko je bil v finalu 14-krat poražen.

V Nottinghamu za naslov Britanka in Kitajka

Prvopostavljena Britanka Johanna Konta je v prvem polfinalnem dvoboju turnirja z nagradnim skladom 235.238 dolarjev premagala Srbkinjo Nino Stojanović s 6:2, 6:7 (2) in 7:5, četrtopostavljena Kitajka Shuai Zhang pa je bila v drugem boljša od Američanke Lauren Davis s 6:4 in 6:3. Tridesetletna v Sydneyju rojena Britanka bo v nedeljo naskakovala četrto, dve leti starejša Azijka pa tretjo turnirsko zmago.

Marin Čilić
Sportal Hrvatu gre odlično na travi
Hubert Hurkacz
Sportal V Stuttgartu hitro slovo drugega nosilca
Ne spreglejte