Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
2. 6. 2017,
12.07

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

Natisni članek

OP Francije tenis Juan Martin del Potro

Petek, 2. 6. 2017, 12.07

6 let, 6 mesecev

OP FRANCIJE

Če kdo ve, kako je biti poškodovan, je to prav Juan Martin del Potro

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

V četrtek smo na igriščih Roland Garrosa videli veliko športno potezo Argentinca Juan Martina del Potra, potem ko je tolažil povsem obupanega in objokanega Nicolasa Almagra, ki je moral zaradi poškodbe kolena predati dvoboj.

Juan Martin del Potro se je tako prebil v tretji krog Pariza, a visokorasli Argentinec kljub napredovanju ni imel veliko razlogov za veselje. Namesto tega se je za nekaj časa usedel poleg Almagra in ga tolažil.

Jokal je kot otrok

Dvoboj je bil prekinjen že na turnirju v Rimu, ko je moral Almagro dvoboj predati Rafaelu Nadalu. Tokrat se je zgodilo podobno. Del Potro je serviral, Almagro pa je dobesedno obstal na mestu, se sklonil in se zazrl v pesek. Medtem ko sta se mu glavni sodnik in Del Potro približevala, se je zvrnil na hrbet in začel neutolažljivo jokati. Vsekakor zelo težki trenutki za španskega igralca, ki se je na OP Francije trikrat prebil do četrtfinala.

Nicolasu Almagru se poškodba kolena vleče že nekaj časa. | Foto: Guliverimage/Getty Images Nicolasu Almagru se poškodba kolena vleče že nekaj časa. Foto: Guliverimage/Getty Images

Bil je v šoku

"To je zelo neprijetna situacija. Želim, da Nico dobro okreva in da se čim prej vrne, saj je izjemen igralec, ki ga radi vidimo na turneji. Seveda tudi zame ni lahko, ko je prijatelj na drugi strani igrišča poškodovan in joka. To so bili težki trenutki za oba. Želim mu vse najbolje."

Če kdo ve, kako se v tem trenutku počuti Almagro, je to prav Del Potro, ki je moral zaradi poškodbe zapestja izpustiti dve sezoni. "To je res težko. To je igralec, ki je bil veliko poškodovan. Bil je v šoku. Rekel sem mu, da je tenis pomembna stvar, ampak v tem primeru je zdravje pomembnejše kot tenis."

Juan Martin del Potro je bil pred OP Fancije pod velikim vprašajem. | Foto: Guliverimage/Getty Images Juan Martin del Potro je bil pred OP Fancije pod velikim vprašajem. Foto: Guliverimage/Getty Images

Potreboval bo čudežne prste fizioterapevta

Pred začetkom letošnjega prestižnega turnirja v Parizu so bili nastopi obeh igralcev zaradi poškodb pod velikim vprašajem. Del Potro je zaradi težav z ramo in hrbtom skoraj odpovedal nastop na največjem peščenem turnirju, v četrtek pa je čutil bolečine v dimljah, tako da je moral med zdravniškim premorom oditi z igrišča. V četrtem krogu ga čaka izredno težek nasprotnik, Andy Murray, prvi igralec sveta, zato bo 28-letni igralec potreboval čudežne prste fizioterapevta.

"Vem, da imam zdaj nekaj časa za okrevanje. S tem imam že dalj časa težave, tako da fizioterapevt ve, kaj mora narediti. Trenutno sem zadovoljen s svojo igro. Forehand in servis mi dobro služita, vendar mora biti moje telo dobro pripravljeno."

Ne spreglejte