Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 9. 2016,
15.07

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Andreja Klepač Katarina Srebotnik tenis OP ZDA

Ponedeljek, 5. 9. 2016, 15.07

6 let, 6 mesecev

Slovenki uspešni, v četrtfinalu ju čakata Rusinji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Katarina Srebotnik Andrej Klepač | Foto Robi Poredoš, STA

Foto: Robi Poredoš, STA

Slovenska ženska teniška dvojica Katarina Srebotnik/Andreja Klepač se je uvrstila v četrtfinale odprtega teniškega prvenstva ZDA v New Yorku. V osmini finala sta bili 13. nosilki s 7:6 (3) in 6:0 boljši od rusko-nemške dvojice Ala Kudrijavceva/Sabine Lisicki.

Srebotnikova in Klepačeva sta igrali na novem stadionu z 8000 sedeži Grand Stand in dvoboj je bil v prvem nizu izenačen vse do 5:5, ko sta Rusinja in Nemka povedli s 6:5 in imeli tri zaključne žoge, ki pa jih nista izkoristili. Slovenki sta uspeli izenačiti in sta potem izkoristili psihološko prednost za uspešen konec tie-breaka, v katerem sta nasprotnici naredili nekaj napak, ki sta jih razpoloženi Srebotnikova in Klepačeva brez milosti kaznovali.

Srebotnikova je bila razigrana na mreži

Po prepričanju obeh je do prelomnice prišlo na koncu prvega niza, čeprav Slovenki na novem hitrem igrišču nista ničesar prepustili naključju. "Do konca ni bilo znano. No morda po 7:6 in vodstvu s 5:0 sva imele občutek, da bova nekako izvlekle ta dvoboj," je povedala Srebotnikova in dodala, da o zmagi ni razmišljala do konca, ker se v tenisu lahko vedno vse obrne.

"Vesela sem bila, da sva imeli prednost, da sva se čim bolj odlepile od njih in je bilo malce več prostora za zaključek dvoboja," je povedala Srebotnikova, ki je bila v dvoboju še posebej razigrana na mreži, kjer je zaključevala z atraktivnimi točkami.

"Strinjam se s Katarino. Mislim, da se je odločilo v prvem nizu, tista zadnja igra, ko sta imeli nasprotnici tri set žoge na njihov servis. Tam sva se borili in izvlekli igro nazaj, nakar sta nasprotnici padli, midve pa trenutek obrnile in držale cel niz," je dodala Klepačeva, ki je z zmago izenačila svoj najboljši dosežek na odprtem prvenstvu Združenih držav Amerike, to je lanski četrtfinale s Španko Laro Arruabarreno.

Katarina Srebotnik se ne želi obremenjevati z žrebom. | Foto: Sportida Katarina Srebotnik se ne želi obremenjevati z žrebom. Foto: Sportida

Zdaj ju čakata aktualni olimpijski prvakinji

Srebotnikova se je lani prav tako uvrstila v četrtfinale ženskih dvojic s Francozinjo Caroline Garcia, njen največji uspeh pa je še vedno finale iz leta 2006 z Rusinjo Dinaro Safino.

Trinajsti nosilki turnirja v četrtfinalu čakata peti nosilki in aktualni olimpijski prvakinji Jelena Vesnina in Jekaterina Makarova, ki sta v osmini finala izločili deseti nosilki domačinko Vanio King ter Romunko Monico Niculescu z 2:6, 6:1 in 6:2.

"Kot sem že povedala, žreba sploh nisem gledala. Nekako se nočem s tem obremenjevati. Gledam tekmo po tekmo in se želim osredotočiti na določen dvoboj. Nima smisla gledati naprej, ker se lahko potem vedno spotakneš in ne prideš tja, kamor si želiš. Četrtfinale skupaj je super, obe sva ubranili točke, kar je zelo pomembno, da ne bi padli na uvrstitvi," je povedala Srebotnikova.

"Nimava ničesar izgubiti. Rusinji sta vedno trd oreh in upam, da ga bova mogoče razbili," je dodala Srebotnikova, ki si je z uvrstitvijo v četrtfinale s Klepačevo že zagotovila 75.000 dolarjev iz nagradnega sklada.

"Proti njima sva letos že nekajkrat igrali in vedno bili nekako blizu, a še vedno daleč. Upam, da bova ponovili igro, ki sva jo prikazali doslej, to ponovili in mogoče še kaj dogradili in bo šla mogoče tekma v našo smer," je dejala Klepačeva.

* Senzacija na OP ZDA

* Vincijeva uspešno prek ukrajinske ovire v četrtfinale OP ZDA

Ne spreglejte