Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 8. 2008,
16.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 1. 8. 2008, 16.59

8 let

Srebotnikova blesti v Stockholmu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik po neuspešnem naskakovanju portoroške krone blesti v Stockholmu, v Montrealu pa je Jelena Janković zapravila možnost za preboj na prvo mesto.

Srebotnikova se bo za vstop v finale merila z Rusinjo Vero Duševino, ki je s 6:3 in 6:3 izločila Čehinjo Iveto Benešovo.

"Zadovoljna sem z igro in rezultatom, še posebej pa me veseli, da sem prvič v tem tednu zaigrala popolnoma zdrava. V prvih dveh dvobojih sem imela bolečine zaradi tendonitisa. Tudi podlaga mi zelo ustreza, saj so žoge hitrejše in lažje razvijem svojo igro. Forma se vzpenja, a jutri bo šlo za nov dvoboj. Duševina igra povsem drugače kot Pascualova, za nameček pa v Stockholmu vedno dobro igra. Potrudila se bom, da bom ponovila zgodbo iz leta 2005," je dejala Srebotnikova. Slednja je leta 2005 v švedskem glavnem mestu zmagala.

Jankovićeva ni izdržala

Prva nosilka bogatega WTA turnirja v Montrealu, Srbkinja Ana Ivanović, je s porazom v osmini finala proti zmagovalki portoroškega turnirja izpred dveh let, 17-letni Avstrijki Tamiri Paszek (94. na svetu), rojakinji Jeleni Janković olajšala pot do svetovnega prestola. Druga nosilka in (trenutno) druga igralka na svetu bi si z uvrstitvijo v finale največjega turnirja na kanadskih tleh namreč že zagotovila dovolj točk, da bi na prvem mestu svetovne jakostne lestvice prehitela Ivanovićevo. Nepričakovano ji je spodrsnilo že v četrtfinalu, ko jo je v dveh nizih ugnala 19-letna Slovakinja Dominika Cibulkova in nadaljevala niz presenečenj v Montrealu. Tako bo na prvem mestu lestvice WTA še naprej Ivanovićeva, ki si je pred dvema tednoma poškodovala palec na desni roki. Na dvoboju proti avstrijski najstnici je znova nosila poseben obliž. Čeprav je pregled z magnetno resonanco pokazal, da palec ne bi smel povzročati težav, pa samozavestna Beograjčanka še vedno čuti bolečine. Zato bo pred odhodom na olimpijski turnir v Peking obiskala še nekaj zdravstvenih ustanov v Evropi.

Ne spreglejte