Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 6. 2008,
16.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 3. 6. 2008, 16.05

8 let

Srbski teniški dan v Parizu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Torek je bil na teniškem turnirju v Parizu izjemno uspešen za srbske teniške igralke in igralce. Kar trije, Ana Ivanović, Jelena Janković in Novak Djoković, so si zagotovili uvrstitev v polfinale.

Edini nesrbski igralec, ki si je tudi zagotovil pot med najboljše štiri, je bil Španec Rafael Nadal. Svoje navijače je po izpadu med posameznicami in v ženskih dvojicah razveselila tudi Katarina Srebotnik. Velenjčanka se je s Srbom Nenadom Zimonjićem uvrstila v tretji krog mešanih dvojic po zmagi nad Slovakinjo Dominiko Cibulkovo in Francozom Gaelom Monfilsiom.

Srebotnikova in Zimonjić, ki imata v tej konkurenci status prvih nosilcev, sta za uspeh s 6:2 in 6:3 potrebovala le 45 minut. V četrtfinalu se bosta pomerila z ukrajinsko-avstralsko navezo Katerina Bondarenko/Jordan Kerr, ki je v drugem krogu ugnala Francozinjo Alize Cornet in Brazilca Marcela Mela.

Ivanovićeva v polfinalu z Jankovićevo

Prva polfinalistka v konkurenci posameznic je Srbkinja Ana Ivanović, ki je v četrtfinalu gladko s 6:3 in 6:2 premagala deseto nosilko Švicarko Patty Schnyder. Ivanovićeva se bo za vstop v veliki finale pomerila z rojakinjo Jeleno Janković, ki je ustavila špansko senzacijo Carlo Suarez Navarro. "Po nepotrebnem sem začela hiteti. A sem se na srečo zbrala in vseeno zmagala," je po svojem četrtfinalnem dvoboju dejala Ana Ivanović.

Krvnica lanske zmagovalke Marije Šarapove, Rusinja Dinara Safina, se bo v četrtfinalu pomerila z rojakinjo in sedmo nosilko turnirja Eleno Dementijevo, medtem ko se bosta v zadnjem četrtfinalnem obračunu pomerili Svetlana Kuznjecova in Estonka Kaia Kanepi.

Djokovića čaka Nadal

Prvi si je mesto med četverico najboljših na pariškem pesku priigral Srb Novak Djoković, ki je v treh izenačenih nizih s 7:5, 7:6 in 7:5 premagal Latvijca Ernests Gulbisa. Španec Rafael Nadal je imel lažje delo, saj je rojaku Nicolasu Almagru prepustil vsega tri igre. Prav tretji in drugi nosilec Roland Garrosa bosta obračunala v polfinalu. "Seveda je Nadal favorit. Toda če sem že prišel do polfinala, bi rad svojo nalogo opravil kar najbolje. Rad bi zmagal," o naslednjem tekmecu že razmišlja NOvak Djoković, medtem ko se je Rafael Nadal pridušal: "Tudi jaz čutim pritisk, tako kot vsi ostali. Pred vsakim dvobojem sem nervozen. Izid je bil povsem miren, toda občutki niso bili takšni."

Za polfinalni vstopnici se bosta udarila še prvi nosilec, Švicar Roger Federer s Čilencem Fernandom Gonzalezom ter domači up Gael Monfils s Špancem Davidom Ferrerom.

Zmaga za Hercegovo

Hercog je na turnirju v mladinski konkurenci uspešno nastopila med dvojicami. Z Avstralko Jessico Moore, s katero sta osmi nosilki, sta v prvem krogu premagali Japonki Misaki Doi in Mijabi Inoue s 6:1, 6:1.

Hercogova je bila uspešna tudi v posamični konkurenci, kjer je napredovala v tretji krog po zmagi 6:1, 6:3 nad Belorusinjo Ano Orlik.

Ne spreglejte