Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 2. 2008,
12.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 1. 2. 2008, 12.53

8 let

Slovenke "preigrale" Gruzijke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska ženska teniška reprezentanca si je zagotovila obstanek v prvi evroafriški skupini pokala Fed. V zadnjem dvoboju na turnirju v Budimpešti so Slovenke premagale Gruzijo z 2:0.

V prvem dvoboju je Polona Hercog (390. na lestvici WTA), ki je v zadnjem trenutku na "drugi deski" zamenjala Mašo Zec Peškirič, po treh nizih premagala 804. igralko na svetu Ekaterino Gorgodze s 6:7, 7:6 in 7:5, v drugem dvoboju pa je naša najboljša igralka v Budimpešti Andreja Klepač (Katarina Srebotnik je odpovedala sodelovanje v pokalu Fed) po veliki drami in treh nizih ugnala mlado, nadarjeno 17-letno Oksano Kalašnikovo, 13. igralko s svetovno mladinske lestvice (6:1, 5:7, 6:3).

Andreja Klepač (146.) je proti 643. igralki z lestvice WTA gladko dobila prvi niz, nato pa v drugem pri 5:4 zapravila štiri zaključne žoge. Po načelu neizkoriščene priložnosti je pobudo prevzela Gruzijka, ki je dobila naslednjih šest iger, vključno z drugim nizom. V odločilnem je tako vodila že s 3:0 in imela žogo za 4:0, ki pa jo je Klepačeva čudežno rešila. Prav ta točka, pri kateri je bila Klepačeva že praktično premagana, saj je obležala na tleh, je bila ključna za preobrat in zmago Slovenije; 21-letna Koprčanka je nato dobila šest iger v nizu in se veselila trdo prigarane zmage. Igre dvojic zato ni bilo treba odigrati.

Kapetan Iztok Božič je bil po zmagi presrečen. "Mislim, da v filmskem svetu še niso posneli takega 'trilerja', kot sta ga uprizorili igralki na terenu. Prava drama, ki pa se je na srečo izšla po naših željah. Klepačeva je odigrala izjemno partijo, pohvale pa si seveda zaslužijo tudi ostale igralke. Odločitev o zamenjavi Peškiričeve s Hercogovo ni bila lahka, toda obrestovala se nam je in če bi moral še enkrat sprejeti takšno odločitev, bi se odločil enako," je dejal Božič.

Slovenska reprezentanca je s tem zaključila nastope v pokalu Fed v letu 2008.

Ne spreglejte