Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 8. 2017,
23.38

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Blaž Kavčič

Torek, 29. 8. 2017, 23.38

6 let, 7 mesecev

OP ZDA, ATP (2. dan)

Federer se tako ni mučil že od leta 2000, Kavčiču je dvoboj odplaknil dež

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
Roger Federer | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Zaradi dežja je bilo v torek na OP ZDA odigranih le nekaj dvobojev. Med moškimi pravzaprav samo dva. Zaigrala sta Rafael Nadal in Roger Federer. Španec se je brez težav sprehodil skozi prvi krog, medtem ko se je moral Roger Federer kar namučiti, da se je uvrstil v naslednji krog. Edini slovenski predstavnik Blaž Kavčič ni igral.

Verjetno nihče ni pričakoval, da se bo Roger Federer tako mučil v prvem krogu, potem ko mu je nasproti stal domačin Frances Tiafoe, trenutno 70. igralec sveta. Švicar je prvič po letu 2000 v uvodnem dvoboju OP ZDA igral pet nizov. Dvoboj se je končal šele po dveh urah in 40 minutah, končni izid pa je bil 4:6, 6:2, 6:1, 1:6, 6:4. Za Švicarja je bila to že 79. zmaga na OP ZDA in prva pod streho osrednjega igrišča v New Yorku.

Federer je imel v petem nizu že vodstvo s 4:1 in kazalo je, da bo zadnji niz dobil brez težav, a se Frances Tiafoe ni želel predati. Američanu je v deveti igri Baselčanu uspelo vzeti servis in zmanjšati izid na 5:4. V naslednji igri je serviral za izenačenje, a je bil Federer bolj zbran, znova naredil "break" in zasluženo slavil.

nadal | Foto: Reuters Foto: Reuters

Rafa se je sprehodil skozi prvi krog

Rafael Nadal, ki je postavljen kot prvi nosilec turnirja, je v prvem krogu premagal srbskega predstavnika Dušana Lajovića. Majorčan je zmagal po dveh urah in 17 minutah, dvoboj pa se je končal po treh nizih z izidom 7:6(6), 6:2, 6:2.

Rafael Nadal je imel v prvem nizu kar nekaj težav, saj mu je Lajović vzel servis. Ko je Srb v deseti igri serviral za zmago v prvem nizu, se mu je več kot očitno zatresla roka. Nadalu je uspelo izenačiti na 5:5 in uvodni niz je dobil s 7:6. V nadaljevanju smo videli le še enosmerni promet. Kralj peska je v naslednjih dveh nizih oddal le štiri nize.

Blaž Kavčič | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar Dvoboj Blaža Kavčiča so prestavili na sredo

Torkov dvoboj Blaža Kavčiča z Mihailom Južnim je bil odpovedan. Blaž in ruski teniški igralec sta do zdaj igrala tri medsebojne dvoboje, nazadnje leta 2015 v Zagrebu, vsakokrat pa je bil boljši Južni. V primeru zmage Blaža Kavčiča bi se ta v drugem krogu udaril z Rogerjem Federerjem. 35-letni Južni letos ni v najboljši formi. Njegovo letošnje razmerje zmag in porazov je 17:24, medtem ko je Blaž letos zbral 43 zmag in 19 porazov.

* WTA, 2. dan

Rezultati:

1. krog:
Rafael Nadal (Špa/1) - Dušan Lajović (Srb) 7:6 (6), 6:2, 6:2;
Roger Federer (Švi/3) - Francis Tiafoe (ZDA) 4:6, 6:2, 6:1, 1:6, 6:4. 
Ne spreglejte