Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 8. 2011,
9.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Stanford Serena Williams Marion Bartoli

Ponedeljek, 1. 8. 2011, 9.57

8 let

Serena Williams osvojila svoj 38. turnir

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Američanka Serena Williams je v finalu teniškega turnirja v Stanfordu (WTA, 721.000 USD) ugnala Francozinjo Marion Bartoli 7:5, 6:1 in osvojila svoj prvi turnir po vrnitvi na teniška igrišča.

Če je kdo dvomil, ali se bo legendarna Serena Williams po dolgi odsotnosti znova vrnila na pota stare slave, se je motil. Williamsova je prišla v Stanford kot 169. igralka sveta, letos je odigrala le turnirja v Eastbournu in Wimbledonu, v žrebu pa je imela štiri igralke iz najboljše svetovne deseterice, zato ji tudi največji optimisti najbrž niso pripisovali velikih možnosti za končni uspeh, a je uspela dokazati, da je še vedno med najboljšimi.

Serena je na ameriških tleh igrala prvi WTA turnir po letu 2009 in na poti do finala med drugim premagala Rusinjo Marijo Kirilenko, njeno rojakinjo Marijo Šarpovo (finalistka Wimbledona) in Nemko Sabine Lisicki (polfinalistka Wimbledona).

V finalu je na drugi strani mreže stala Francozinja Bartolijeva, deveta igralka sveta, za Američanko pa je bila to priložnost za poravnavo starih računov, saj jo je Bartolijeva pred mesecem dni izločila v četrtem krogu Wimbledona. Williamsovi je uspelo, čeprav je Francozinja v prvem nizu vodila s 4:2 in 5:4, a je nato zmogla preobrat in dobila uvodni niz s 7:5, drugega pa gladko s 6:1.

''Marion se nikoli ne preda, zato mi je po zadnji točki odleglo. Odigrala je zelo dobro in agresivno, tako da sem morala dati vse od sebe,'' je bila zadovoljna Williamsova, ki je v karieri zmagala v 38. finalih, 14 pa jih je izgubila. Z zmago je osvojila veliko bero novih točk, zato se bo kmalu povzpela med najboljših osemdeset, kar pa je seveda ne zadovoljuje. ''Ne maram tromestnih števil, želim priti do enomestnih,'' je povedala šampionka, ki se očitno dokončno vrača med največje.

Ne spreglejte