Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
9. 8. 2017,
12.52

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

Novak Đoković Roger Federer Rafael Nadal

Sreda, 9. 8. 2017, 12.52

6 let, 6 mesecev

Se bo v tenisu že ta konec tedna zgodila velika sprememba? #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73
Roger Federer in Rafael Nadal | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Ta konec tedna bi se v tenisu lahko zgodila velika sprememba. Rafael Nadal bi se lahko po dolgem času zavihtel na vrh svetovne lestvice, kjer je trenutno Andy Murray. Škot je trenutno poškodovan in ga ni v Kanadi. Možnosti za prvo mesto ima tudi Roger Federer.

Rafael Nadal trenutno igra na turnirju serije masters v Montralu. Španec za prvouvrščenim Murrayjem zaostaja 285 točk, a je zadnji zaradi poškodbe odpovedal nastop v Kanadi. Nadal se bo v sredo na uvodnem dvoboju pomeril z Borno Ćorićem. Precej zanimiva je njuna statistika, saj Hrvat vodi z 2:1 v zmagah. Nazadnje sta igrala lani v Cincinnatiju, ko je po dveh nizih zmagal Ćorić. Nadal zdaj na turnirju potrebuje vsega tri zmage.

Minila so že tri leta

Kralj peska je do zdaj na prvem mestu preživel 141 tednov. Nazadnje je bil številka ena pred tremi leti, natančneje 6. julija 2014. Rekord še vedno drži Roger Federer, ki je na prvem mestu preživel 302 tedna. Tudi Baselčan, ki je včeraj praznoval 36. rojstni dan, ima vse možnosti, da se do konca letošnje sezone povzpne na prvo mesto. Federer za Murrayjem trenutno zaostaja 1.205 točk, veliko pa bo odvisno tudi od tega, na koliko turnirjih bo igral. Eden najboljših igralcev upa, da bo Špancu uspelo, saj si to zasluži.

Rafael Nadal | Foto: Reuters Foto: Reuters Nadal ne želi razmišljati o prvem mestu

Kralj peska je že večkrat poudaril, da ne razmišlja o prvem mestu, ampak le o svoji igri. "Trudim se, da bom čim bolje pripravljen, in to je vse. Želim igrati tako kot v prvem delu sezone. Če bo možnost, bom to poskušal kar najbolje izkoristiti," je povedal 31-letni teniški igralec.

Nadal je na teniški turneji prisoten že več kot 15 let in v tem času sta bila njegova največja tekmeca Roger Federer in Novak Đoković, s katerima je nanizal nekaj nepozabnih dvobojev. Bilo pa je tudi nekaj drugih velikih tekmecev.

"Na začetku kariere so bili Andy Roddick in Lleyton Hewitt ter še nekaj odličnih igralcev. Tukaj je bil Roger Federer, nekoliko pozneje sta prišla Novak Đoković in Andy Murray. Tega je že dolgo. Danes je razlika ta, da smo starejši. V zadnjem letu in pol je iz nove generacije prišlo nekaj odličnih igralcev, ampak takšen je šport. Če smo zdravi, je vse skupaj lažje. Psihološko sploh ni težko, če imaš rad ta šport," je na novinarski konferenci povedal Majorčan.

Rafael Nadal je letos še desetič zmagal na OP Francije. | Foto: Reuters Rafael Nadal je letos še desetič zmagal na OP Francije. Foto: Reuters

Na vrhu še četrtič zapored

Nadal je v letos igral v sedmih finalih in štirikrat zmagal. Med njimi tudi na OP Francije, kjer je zmagal šele desetič. Na prvo mesto lestvice ATP bi se lahko povzpel že četrtič.

Ne spreglejte