Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
31. 8. 2017,
10.58

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

Marija Šarapova OP ZDA Svetlana Kuznjecova

Četrtek, 31. 8. 2017, 10.58

6 let, 7 mesecev

OP ZDA

Šarapova ni želela izdati, kolikokrat so jo letos že testirali

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50
Marija Šarapova | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Marija Šarapova se je v sredo prebila v tretji krog OP ZDA, ko je po treh nizih premagala Timeo Babos (6:7 (4), 6:4, 6:1). S tem je svojim nasprotnicam v kosti pognala še nekaj dodatnega strahu, medtem ko jo gledalci na tribunah zmeraj bolj obožujejo.

To je bil za Rusinjo že drugi dvoboj, ki se je končal po treh nizih, potem ko je v uvodnem krogu po treh nizih premagala Simono Halep, drugo nosilko turnirja. To je po dolgem času njen prvi turnir za grand slam, potem ko je prestajala 15-mesečno kazen zaradi dopinga. Rusinji so organizatorji namenili posebno povabilo in mnogi so se spraševali, ali je bilo to upravičeno. "Mislim, da po ponedeljkovem dvoboju ni več vprašanja glede tega," je po drugem dvoboju povedala 30-letna igralka, ki čuti, da igralke zdaj že nekoliko drugače gledajo nanjo.

"Zagotovo čutim večje spoštovanje igralk. Seveda takrat, ko igram proti njim in glede na njihovo raven igranja. To je zame pomembno. Odkar sem se vrnila, sem od navijačev dobila neverjeten odziv, in to je poseben občutek."

Marija Šarapova še vedno dobiva vprašanja glede dopinga. | Foto: Guliverimage/Getty Images Marija Šarapova še vedno dobiva vprašanja glede dopinga. Foto: Guliverimage/Getty Images

"Po njenem prvem dvoboju ste lahko videli, kako jo je množica lepo sprejela"

Čeprav je od njene dopinške afere minilo že več kot leto dni, so jo na tiskovni konferenci vprašali, kolikokrat v letošnjem letu je bila testirana. Njen odgovor na to je bil precej kratek. "Ponavadi Mednarodna teniška zveza (ITF) ob koncu leta objavi te številke."

Nekateri je ne marajo, drugi jo obožujejo in spoštujejo. | Foto: Reuters Nekateri je ne marajo, drugi jo obožujejo in spoštujejo. Foto: Reuters Ob njeni vrnitvi so se mnenja igralk in igralcev delila. Veliko je bilo kritik na njen račun, nekaj pa tudi tistih, ki so jo vedno podpirali. Ena od njih je njena rojakinja Svetlana Kuznjecova, zmagovalka OP ZDA leta 2004. "Marijo sem vedno podpirala. Šla je skozi težko obdobje in plačala je za svoje napake. Lepo jo je spet videti, tenis jo je pogrešal. Ljudje jo radi gledajo. Po njenem prvem dvoboju ste lahko videli, kako jo je množica lepo sprejela."

V tretjem krogu jo čaka 18-letna Američanka

Ena izmed tistih, ki jo občuduje, je tudi šele 18-letna Američanka Sofia Kenin. Ta je pred dvobojem povedala, da se že veseli dvoboja s svojo vzornico. "Spremljam jo že vse življenje. Gre za izjemno igralko in vesela sem, da se je vrnila. Zelo jo spoštujem," je povedala najstnica, ki pa se ne bo mogla veseliti denarne nagrade.

Sofia Kenin ima še status amaterke, kar pomeni, da na leto ne more zaslužiti več kot 144 tisoč dolarjev (120 tisoč evrov), sicer pa bi tvegala mesto v univerzitetni ekipi.

Ne spreglejte