Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 7. 2023,
19.07

Osveženo pred

9 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26

Natisni članek

Novak Đoković Wimbledon

Sobota, 15. 7. 2023, 19.07

9 mesecev, 3 tedne

Samo ne ga provocirati #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26
Novak Đoković | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Na letošnjem Wimbledonu smo večkrat videli, kako se Novak Đoković ni najbolj razumel z britanskim občinstvom. Nič drugače ni bilo v petkovem polfinalu, ko je nekomu na tribuni namenil tudi nekaj sočnih besed.

Novak Đoković je v petek v polfinalu po treh nizih premagal Jannika Sinnerja. Zmaga je bila čista kot solza, a tudi tokrat ni šlo brez provokacij s tribun osrednjega igrišča v Wimbledonu. Najbolj napeto je bilo v deveti igri tretjega niza, ko je Novak serviral za obstanek v tretjem nizu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sportal.rs (@sportal_srbija)

Povedal mu je nekaj sočnih

Eden izmed navijačev se je preveč veselil Đokovićevega zgrešenega prvega servisa. Ta je namreč glasno proslavil napako srbskega zvezdnika. Novak je pogledal v njegovo smer, cinično zaploskal in mu pozneje namenil nekaj srbskih kletvic. Po osvojeni deveti igri je Beograjčan simuliral jok oziroma brisanje solz in na ta način odgovoril provokatorjem s tribune.

Novak Đoković je tako odgovoril navijačem, ki so ga provocirali. | Foto: Guliverimage Novak Đoković je tako odgovoril navijačem, ki so ga provocirali. Foto: Guliverimage

Nekaj mu je padlo v oko

Nekaj sarkazma je bilo čutiti tudi na novinarski konferenci, potem ko so ga vprašali, kaj je mislil z brisanjem solz. "Bila je leča. V tistem trenutku se mi je nekaj zataknilo v očesu. Močna klima, osušile so se mi oči, tako da me je malo bolelo. Nekaj mi je padlo v oko. Pravzaprav sem vesel, da so to opazili," je povedal Đoković, ki bo v nedeljo lovil svojo že osmo zmago v Wimbledonu.

Privoščil si ga je tudi britanski medij

Nič kaj prizanesljivi do njega niso bili pri britanskem mediju Times, potem ko so objavili članek z naslovom "Grda zmaga". Avtor je s tem mislil, da njegova igra proti Sinnerju ni bila prijetna za oči. S tem mišljenjem se mnogi niso strinjali, med njimi tudi Brad Gilbert, nekdanji vrhunski teniški igralec. "Nisem prepričan, da smo gledali isti dvoboj. Đokovič je igral sijajno," je zapisal 61-letni Američan.

Novak Đoković v nedeljo v finalu čaka nov nasprotnik. To bo Carlos Alcaraz, trenutno prvi igralec sveta, ki se je skozi polfinale uvrstil tudi brez težav. Igralca bosta na osrednje igrišče stopila v nedeljo ob 15. uri.

Preberite še:

Marketa Vondroušova
Sportal Letos zmagovalka Wimbledona, lani pa je tam bila še kot turistka
Novak Đoković
Sportal Đoković po suvereni zmagi do novega rekorda in poslastice v finalu
Wimbledon Novak Đoković
Sportal Takšnega Đokovića verjetno še niste videli #video
Ne spreglejte