Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 6. 2008,
16.29

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 2. 6. 2008, 16.29

7 let, 12 mesecev

Safina pretentala Šarapovo, Hercogova napreduje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Švicar Roger Federer je s 3:0 v nizih opravil s francoskim nasprotnikom Bennetaujem ter se pričakovano uvrstil v četrtfinale. To pa je Mariji Šarapovi preprečila rojakinja Dinara Safina.

Na osrednjem igrišču Roland Garrosa je prvi nosilec potreboval več kot dve uri in pol, da je strl odpor Francoza, sicer 41. igralca na lestvici ATP. V dvoboju je Federer naredil 42 neizsiljenih napak, nasprotnik pa 39. V tretjem nizu je imel že prej možnost za zmago, a tega ni izkoristil. Ob ne najboljši predstavi je ob koncu le uspel zmagati v treh nizih.

Četrtfinalni pari so: Federer - Gonzalez, Monfils - Ferrer, Gulbis - Djoković in Almagro - Nadal.

Med dekleti je sedmopostavljena Rusinja Dementjeva na kolena spravila rojakinjo in enajsto nosilko Vero Zvonarevo s 6:4, 1:6 in 6:2. Drugi ruski obračun dneva med prvo in 13 nosilko, Šarapovo in Safino se je po dramatičnem boju sprevrgel v katastofo za prvopostavljeno damo, Marijo Šarapovo. Njeni rojakinji je uspel neverjeten preobrat v drugem nizu, nato pa se je veselila tudi končne zmage in uvrstitve med osem najboljših na Roland Garrosu.

"Po letošnjem zmagoslavju v Berlinu sem v dvoboju proti Šarapovi prikazala eno svojo najboljših predstav. Bila sem že na robu izpada, potem ko sem ubranila zaključno žogico pa so se zadeve na igrišču povsem spremenile. Do tedaj sem le tekla na igrišču in vračala žogice, nato pa sem začela igrati in Šarapovi vsilila svojo igro," je po zmagoslavju dejala Safina, absolutna ponedeljkova junakinja odprtega prvenstva Francije.

Za veliko presenečenje je poskrbela južnoameriška naveza Pablo Cuevas/Luis Horna. Teniška igralca iz Urugvaja in Peruja sta na kolena spravila prvopostavljeno ameriško bratovsko kombinacijo Bob Bryan/Mike Bryan s 6:3, 5:7 in 7:6 (1).

Slovenska teniška igralka Polona Hercog, v mladinski konkurenci šesta nosilka letošnjega drugega turnirja za grand slam, je v drugem krogu premagala Belorusinjo Ano Orlik s 6:1 in 6:3. V tretjem krogu odprtega prvenstva Francije jo čaka Avstrijka Nikola Hofmanova.

Borut Puc je v mladinski konkurenci odprtega prvenstva Francije v Parizu izgubil oba današnja dvoboja. V posamični konkurenci je sina nekdanjega slovitega rokometaša Iztoka Puca v prvem krogu ugnal Francoz Nassim Slilam s 3:6, 7:6 (2) in 9:7, skupaj z Italijanom Giacomom Miccinijem pa je izgubil tudi v dvojicah.

Ne spreglejte