Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 6. 2008,
16.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 4. 6. 2008, 16.07

8 let

Rusko-srbski finale, nov skalp Monfilsa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Enajsti dan teniškega OP Francije je minil v znaku četrtfinalnih dvobojev. Mesto v polfinalu so si priigrali Svetlana Kuznjecova, Dinara Safina, Roger Federer in Gäel Monfils.

Četrta nosilka Svetlana Kuznjecova, ki se je v francoski prestolnici med najboljše štiri prebila še drugič v zadnjih treh letih, se bo v polfinalu pomerila proti rojakinji Dinari Safini. Mlajša sestra Marata je v treh nizih odpravila Eleno Dementjevo in se prvič v karieri na turnirju za nagrado grand slam v konkurenci posameznic prebila v polfinale. In to znova po čudežnem preobratu (tako kot proti Mariji Šarapovi), saj je v sredo zaostajala že s 4:6 in 2:5 ...

Dementjeva je imela tudi zaključno žogico za preboj v polfinale. Toda zadnjo besedo je imela spet Safina, ki je tekmico ujela in do izenačenja prišla v podaljšani igri. Boljša fizična in psihična pripravljenost Safine je v tretjem nizu prišla do popolnega izraza, saj Dementjevi ni uspelo osvojiti niti igre več. "Po slabem začetku sezone, se je trdo delo le začelo obrestovati," je po tekmi dejala vidno razpoložena Safina, ki je dobro formo napovedala že v maju v Berlinu, ko je na poti do turnirske zmage premagala Justine Henin, Sereno Williams in tudi sredino tekmico. Tako bodo gledalci v Parizu priče ruskemu (Safina - Kuznjecova) in srbskemu (Ivanović - Janković) ženskemu polfinalu. "Imajo me za favoritinjo in te vloge sem že navajena, a sem prepričana, da bo tekma zelo težka. Dinara igra zelo dobro. Dobila je Berlin in dva zadnja izjemno pomembna dvoboja tu v Roland Garrosu. Pokazala je, da ima več življenj, zato bom morala biti še kako pazljiva," je dejala Kuznjecova.

Monfils proti Federerju

Kmalu po dvoboju prvega nosilca Rogerja Federerja in Čilenca Fernanda Gonzaleza, ki ga je po štirih nizih dobil Švicar, je na igrišče Suzanne Lenglen stopila tudi najboljša slovenska teniška igralka. Skupaj z Nenadom Zimonjićem sta v četrtfinalnem dvoboju mešanih dvojic upravičila vlogo prvih nosilcev in brez težav odpravila Ukrajinko Katerino Bondarenko ter Avstralca Jordana Kerra.

Za veselje na pariških tribunah je poskrbel nekdanji najboljši mladinec na svetu Gäel Monfils, ki je nadigral petega nosilca Davida Ferrerja in se nepričakovano prebil do polfinala. Se bo ponovila zgodba njegovega rojaka Jo-Wilfrieda Tsongaja izpred nekaj mesecev v Melbournu?

Tri zmage Katarine in Polone

Polona Hercog je na odprtem prvenstvu Francije v mladinski konkurenci uspešno preskočila še tretjo oviro. Šesta nosilka je z nekaj težavami v drugem nizu s 6:1 in 7:6 (6) premagala enajsto nosilko iz Avstrije, Nikolo Hofmanovo. Hercogova se bo v četrtfinalu pomerila z drugo nosilko Nizozemko Arantxo Rus.

Mlado slovensko teniško igralko je danes ponovno čakal dvojni program. Skupaj z Avstralko Jessico Moore (sta osmi nosilki) sta v drugem krogu dvojic s 7:6 (5) in 7:6 (5) ugnali Francozinji Chloe Babet in Charlotte Rodier.

Ne spreglejte