Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 7. 2019,
7.28

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

teniški globus Blaž Rola

Nedelja, 21. 7. 2019, 7.28

4 leta, 9 mesecev

Teniški globus, 20. julij

Rola obstal v polfinalu, Lajović proti Madžaru v Umagu, Isner nad Kazahstanca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Blaž Rola | Blaž Rola je turnir serije challenger v Amersfoortu na Nizozemskem končal v polfinalu | Foto Sportida

Blaž Rola je turnir serije challenger v Amersfoortu na Nizozemskem končal v polfinalu

Foto: Sportida

Slovenski teniški igralec Blaž Rola je turnir serije challenger v Amersfoortu na Nizozemskem končal v polfinalu. Za 164. igralca sveta Rolo je bil usoden Belgijec Kimmer Coppejans, ki je po dobri uri igre slavil s 6:4 in 6:0. Madžar Atilla Balazs in Srb Dušan Lajović pa sta finalista teniškega turnirja ATP v Umagu

V finalu teniškega turnirja ATP v švedskem Bastadu z nagradnim skladom 586.000 evrov bosta zaigrala Čilenec Nicolas Jarry in Argentinec Juan Ignacio Londero. Peti nosilec Jarry je v polfinalu premagal Argentinca Federica Delbonisa s 6:3, 6:2, šestopostavljeni Argentinec pa Španca Alberta Ramosa s 6:3, 6:4.

Za Jarryja je finale tretji v karieri, na prvo zmago pa še čaka, lani je izgubil v Sao Paolu, letos pa v Ženevi. Londero je na tekmovanjih ATP v finalu drugič, prvega je letos v Cordobi dobil.

Luka Dončić
Sportal Luka Dončić presenetil Hrvate, ko je prišel navijat za Aljaža Bedeneta

Balazs in Lajović za lovoriko Umaga

Madžar Atilla Balazs in Srb Dušan Lajović sta finalista teniškega turnirja ATP v Umagu z nagradnim skladom 482.060 evrov. Balazs je v polfinalu premagal tretjega nosilca, Srba Lasla Đereja s 6:2 in 6:4. Četrtopostavljeni Lajović, ki je četrtfinalu izločil Slovenca Aljaža Bedeneta, je napredoval po predaji Italijana Salvatoreja Carusa.

Lajović je sicer v prvem nizu zmagal s 7:5, nato pa je Caruso dvoboj predal.

Oba finalista Umaga bosta lovila prvo zmago v prvem finalu.

Francoski finale v Lozani

V finalu teniškega turnirja WTA v Lozani z nagradnim skladom 250.000 dolarjev se bosta pomerili Francozinji Fiona Ferro ter Alize Cornet. Ferrojeva je bila v polfinalu boljša od Američanke Bernarde Pere s 6:1 in 6:4, Cornetova pa od Nemke Tamare Korpatsch s 6:3 in 6:4.

Dvaindvajsetletna Ferrojeva bo prvič igrala v finalu turnirjev WTA, sedem leta starejša Cornetova pa ima na svojem računu šest osvojenih turnirjev. Nazadnje je slavila pred letom dni v Gstaadu.

Tigova in Ribakina finalistki Bukarešte

Romunka Patricia Tig in Kazahstanka Jelena Ribakina se bosta v nedeljo pomerili za naslov na teniškem turnirju WTA v Bukarešti z nagradnim skladom 250.000 dolarjev. V polfinalu je Tigova izločila šesto nosilko iz Nemčije Lauro Siegemund s 6:3 in 6:1, Ribakina pa je bila boljša od Italijanke Martine Di Giuseppe s 6:3 in 6:2.

Isner in Bublik v finalu Newporta

Američan John Isner in Kazahstanec Aleksander Bublik sta finalista teniškega turnirja v Newportu v Združenih državah Amerike. Povratnik po poškodbi Isner je v polfinalu turnirja z nagradnim skladom 581.000 evrov premagal Francoza Uga Humberta, Bublik pa Španca Marcela Granollersa.

Ameriški veteran, ki je doslej trikrat osvojil turnir na travi v Newportu, se je v vročih razmerah pošteno namučil s Humbertom, a na koncu slavil s 6:7 (4), 7:6 (5) in 6:3.

John Isner se bo za lovoriko v Newportu udaril s Kazahstancem Aleksandrom Bublikom.  | Foto: Reuters John Isner se bo za lovoriko v Newportu udaril s Kazahstancem Aleksandrom Bublikom. Foto: Reuters

Francoz je dobil prvi niz v podaljšani igri, 34-letni Američan je nato na enak način izenačil, v tretjem nizu pa v drugi igri prišel do edinega odvzetega servisa na dvoboju in si tako zagotovil nastop v finalu.

Petnajsti igralec sveta je vse štiri dvoboje na turnirju, njegovem prvem po poškodbi stopala aprila, zmagal v treh nizih.

Enako velja za njegovega nasprotnika Bublika, ki je v polfinalu bil boljši od Granollersa s 7:6 (5), 3:6 in 6:4. Dvaindvajsetletni Kazahstanec bo nastopil v svojem prvem finalu turnirja ATP.

Mima Jaušovec
Sportal Na današnji dan (20. julij) …

ATP:

WTA:

Preberite še:

Aljaž Bedene
Sportal Lajović Bedenetu preprečil uvrstitev v polfinale Umaga
Ne spreglejte