Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
20. 6. 2017,
9.03

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Natisni članek

Roger Federer Rafael Nadal OP Francije Wimbledon

Torek, 20. 6. 2017, 9.03

6 let, 6 mesecev

Rogerju Federerju je vseeno

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18
Roger Federer

Roger Federer, ki ta teden igra na turnirju v Nemčiji v Halleju, je izjavil, da mu ne pomeni veliko, če ga imajo ljudje za najboljšega igralca v zgodovini belega športa. Med drugim je razkril, zakaj je izpustil letošnje OP Francije.

Teniška karavana se je s peščene podlage preselila na travo. Na začetku julija najboljše igralce že čaka eden najprestižnejših turnirjev v Wimbledonu, na katerem je Roger Federer slavil sedemkrat, nazadnje leta 2012. Letos velja za enega glavnih favoritov za zmago. Švicar je do zdaj osvojil 18 turnirjev za grand slam, medtem ko ima njegov največji rival Rafael Nadal tri manj.

Že danes je zadovoljen z dosežki v svoji karieri. | Foto: Guliverimage/Getty Images Že danes je zadovoljen z dosežki v svoji karieri. Foto: Guliverimage/Getty Images "Vedno bo ostala odprta debata"

Mnogi še vedno menijo, da je Baselčan najboljši igralec vseh časov, a s tem se sam ne obremenjuje. "Če bi v prihodnjih desetih letih zmagal na vsakem turnirju, bi me morda imeli za najboljšega vseh časov. Vedno bo ostala odprta debata, saj določenih stvari nisem dosegel pri 15 letih. Delal sem po svojih najboljših močeh. Zadovoljen sem s svojo kariero. Pravzaprav sem presegel svoja pričakovanja. Če sem povsem iskren, mi je vseeno, ali me imajo za najboljšega v zgodovini. Rečem lahko le, da se trudim po svojih najboljših močeh," je uvodoma povedal Federer.

 

Rafael Nadal je letos še desetič zmagal na OP Francije. | Foto: Guliverimage/Getty Images Rafael Nadal je letos še desetič zmagal na OP Francije. Foto: Guliverimage/Getty Images

Rafa je še enkrat dokazal, da je najboljši na pesku

Pred kratkim se je končalo OP Francije, na katerem je še desetič zmagal Rafael Nadal. Španec je v finalu brez večjih težav premagal Stana Wawrinko, dobrega prijatelja Rogerja Federerja. Ta je povedal, da sploh ni vprašanje, kdo je najboljši igralec na pesku.

"To so je videlo v Parizu in v sami zmagi nad Wawrinko. Najboljša igralca sta bila v finalu, Rafa pa je še enkrat dokazal, da je na pesku najboljši igralec vseh časov. Njegovi uspehi so tudi čedalje večji dokaz, da bi bil lahko tudi najboljši vseh časov."

Raje je užival z družino in prijatelji Rogerja Federerja je v Stuttgartu presenetil Tommy Haas. | Foto: Guliverimage/Getty Images Rogerja Federerja je v Stuttgartu presenetil Tommy Haas. Foto: Guliverimage/Getty Images

Federerja, ki je v Parizu zmagal leta 2009, letos ni bilo na OP Francije. Trenutno peti igralec sveta je razkril, zakaj je preskočil letošnji največji turnir na pesku. "Niti enkrat nisem pomislil: 'Joj, zakaj nisem tam.' Užival sem z družino in prijatelji ter z veseljem pričakoval sezono na travi. Dolgo smo načrtovali, da bom igral v Parizu. Kar naenkrat sem začutil, da mi na Roland Garrosu ne bi bilo prijetno, saj bi lahko slabo vplival na preostanek sezone. Wimbledon, OP ZDA … Nisem hotel tvegati," je še povedal 35-letni teniški igralec.

Roger Federer ta teden igra na turnirju v Halleju, kjer ga v prvem krogu čaka Tajvanec Yen-Hsun Lu. Prejšnji teden je Federer na turnirju v Stuttgartu presenetljivo izpadel v uvodnem dvoboju, potem ko ga je v drugem krogu premagal nemški veteran Tommy Haas. Kako mu bo šlo ta teden?

Ne spreglejte