Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
30. 10. 2019,
10.08

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,81

3

Natisni članek

Roger Federer teniški globus

Sreda, 30. 10. 2019, 10.08

4 leta, 6 mesecev

Roger Federer

Rogerja Federerja danes ni sram pokazati solz #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,81

3

Roger Federer | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Zadnji konec tedna smo Rogerja Federerja po zmagi v Baslu znova videli jokati, kar je pri njem v zadnjem času vse pogosteje. "Na začetku mi je bilo nerodno, ampak zdaj je to del moje kariere," je v Baslu priznal eden najboljših športnikov vseh časov.

Roger Federer | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Včasih je skrival svoja čustva, danes jih ne

Roger Federer je zadnji konec tedna zmagal na domačem turnirju v Baslu. Pravzaprav je bila to njegova že deseta domača zmaga, kar ga ni pustilo ravnodušnega. Ob podelitvi so 38-letnega Švicarja premagale solze, ki so v zadnjem obdobju pri njem pogostejše. A kot pravi, se jih danes ne sramuje.

"Ko sem slišal glasbo in ko so pritekli pobiralci žogic, sem postal čustven. Pomislil sem na svojo družino in na ljudi, ki si prav tako želijo, da zmagam. Ne poskušam skrivati svojih čustev. Te zmage mi namreč pomenijo veliko več in veliko bolje se jih spominjam. Nikoli si namreč nisem mislil, da bom v Baslu dosegel deset zmag. Na začetku mi je bilo neprijetno, ko sem v javnosti pokazal svoja čustva, ampak to je zdaj del moje kariere. To je prišlo povsem naravno," je bil odkrit 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Novak Đoković
Sportal Skrajno nenavadna poteza Novaka Đokovića #video

Roger Federer | Foto: Reuters Foto: Reuters

"Trajalo je kar nekaj časa"

Federer je spregovoril tudi o svojem zadnjem tednu v Baslu, kjer se v vseh pogledih počuti zelo dobro. "Na vsakem dvoboju se počutim zelo dobro in nikoli nisem imel težav. Lahko bi še bolj užival. Morda zato, ker tokrat nisem imel tesnih dvobojev, kot sem jih imel ponavadi v Baslu," je razkril Federer, ki je na turnirju v Baslu prvič zmagal, ne da bi oddal niz.

"Res? Trajalo je kar nekaj časa. Prav tako sem imel srečo, da je Stan Wawrnika odpovedal dvoboj, a igral sem na visoki ravni. Pravzaprav sem igral zelo dobro, ampak ne vem, ali je bil to moj najboljši teden v Baslu," je še povedal trenutno tretji igralec na svetovni lestvici.

Izpustil Pariz, da se bo lahko pripravil na London Roger Federer | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Federer se je kmalu po zmagi odločil, da ne bo igral na turnirju serije masters v Parizu. Kot je povedal, si bo raje vzel nekaj časa za počitek in se poskušal čim bolje pripraviti na zaključni turnir v Londonu, kjer bo igralo osem najboljših igralcev letošnje sezone. "Rad bi dobil eno veliko lovoriko in London je ena izmed njih," so še na tennisworld povzeli besede Federerja.

Roger Federer ne bo igral na novoustanovljenem pokalu ATP

Švicarski teniški zvezdnik Roger Federer je sporočil, da zavoljo družinskih in športnih razlogov ne bo nastopil na pokalu ATP v začetku januarja v Sydneyju.

Pokal ATP je ekipno tekmovanje, ki naj bi bil protiutež novi različici Davisovega pokala. Ta bo konec novembra potekal v Madridu, pokal ATP pa se bo prvič igral od 3. do 12. januarja v Sydneyju. En teden pozneje se bo v Melbournu začelo odprto prvenstvo Avstralije. (STA)

Roger Federer
Sportal Federer spet v solzah: Težava je, da se bližam koncu svoje kariere #video
Kiki Bertens
Sportal Nizozemka na kolena spravila prvo teniško igralko sveta, veliko presenečenje v Parizu
Ne spreglejte