Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
14. 6. 2018,
10.18

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,20

1

Natisni članek

Roger Federer teniški globus

Četrtek, 14. 6. 2018, 10.18

5 let, 10 mesecev

Po dveh minutah mu je bilo vse jasno

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,20

1

Roger Federer | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Na začetku tedna je na dan prišla novica, da bi Roger Federer lahko v kratkem zapustil Nike in izbral drugega opremljevalca opreme. Omenja se namreč, da bi Švicar lahko že v Wimbledonu nosil znamko Uniqlo. Federer je z ameriško znamko Nike sodeloval vse od leta 1994, ko je bil še 13-letni fantič, in že takrat je dobil zavidljivo vsoto denarja.

Prvi, ki je leta 1994 pristopil k njemu, je bil nekdanji teniški igralec Régis Brunet. Ta je v intervjuju za L'Express razkril, kako je takrat opazil 13-letnega nadarjenega teniškega igralca. Brunet je bil takoj navdušen nad Federerjem. "Leta 1994 so me poslali v Miami, kjer je bil turnir U-14. Predvsem sem prišel zaradi mladega belgijskega igralca, potem me je prijatelj opozoril na izjemnega Švicarja."

Roger Federer
Sportal Federer in 255-milijonska ponudba: To so le govorice ...

V dveh minutah mu je bilo vse jasno

"Videl sem ga igrati dve minuti in takoj sem šel v prvo telefonsko govorilnico in poskusil dobiti kontakt njegovih staršev. Takšnega talenta še nisem videl. Če je bil nervozen, je bil zato, ker ni želel izgubiti, kar je bistveno v športu," je povedal  Régis Brunet, ki je pozneje spregovoril tudi o podrobnostih prve pogodbe.

"Če je bil nervozen, je bil zato, ker ni želel izgubiti, kar je bistveno v športu." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Če je bil nervozen, je bil zato, ker ni želel izgubiti, kar je bistveno v športu." Foto: Guliverimage/Getty Images

Že takrat je bil pameten

"Prva pogodba je bila vredna 500 tisoč dolarjev (425 tisoč evrov) za pet let. Vključeni so bili bonusi, če mu uspe preboj. Pri 17 letih je postal najboljši igralec in spremembe v njegovem značaju so bile odločilne. Če se je umiril, se je to zato, ker je pameten. Takoj je ugotovil, da ima lahko pred seboj izjemno kariero, če se ne bo toliko jezil," je še povedal nekdanji francoski igralec.

Federer trenutno igra na turnirju v Stuttgartu, kjer se je uspešno prebil skozi prvi krog. Po treh nizih je premagal Nemca Miša Zvereva. Na tem dvoboju je bil 36-letni Baselčan oblečen v opravo dozdajšnjega opremljevalca opreme. "Dokler ne bom imel nove pogodbe, bom nosil opremo Nike, s katerim sodelujem že dolga leta," je po dvoboju povedal Federer.

Roger naj bi za 10-letno pogodbo dobil neverjetnih 255 milijonov evrov. | Foto: Guliverimage/Getty Images Roger naj bi za 10-letno pogodbo dobil neverjetnih 255 milijonov evrov. Foto: Guliverimage/Getty Images

Bo Federer nosil obutev Adidas?

Japonski podjetje Uniqlo naj bi mu ponujalo izjemno visok znesek. Roger naj bi za 10-letno pogodbo dobil neverjetnih 255 milijonov evrov. Težava naj bi bila, da je blagovna znamka RF v lasti podjetja Nike, prav tako bi lahko nastale težave z obutvijo. Uniqlo namreč ne izdeluje obutve, zato namigujejo, da bi lahko eden najboljših teniških igralcev na svetu podpisal ločeno pogodbo z Adidasom.

Roger Federer
Sportal Federer uspešno začel sezono na travi, Nadal odpovedal Queens, Jakupovićeva slavila
Ne spreglejte