Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
9. 8. 2017,
16.52

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Roger Federer Novak Đoković Stan Wawrinka

Sreda, 9. 8. 2017, 16.52

6 let, 6 mesecev

Roger Federer se je spomnil svojega dobrega prijatelja

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Roger Federer | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Roger Federer se je po šestih letih prvič vrnil v Kanado, kjer so ga tamkajšnji ljubitelji tenisa lepo sprejeli. Švicar se je na tiskovni konferenci spomnil Novaka Đokovića in svojega dobrega prijatelja Stana Wawrinke.

Ko je Roger Federer potrdil udeležbo na turnirju v Montrealu, so šle vstopnice kot za med in že na njegovem uvodnem treningu je bilo osrednje igrišče dobro napolnjeno. Federer, ki je v torek praznoval svoj 36. rojstni dan, bo v uvodnem dvoboju igral proti Petru Polanskyju.

Roger Federer je leta 2009 prvič potoval s hčerkama. | Foto: Guliverimage/Getty Images Roger Federer je leta 2009 prvič potoval s hčerkama. Foto: Guliverimage/Getty Images V Montrealu je prvič poskušal biti oče

V Montrealu je najboljši rezultat dosegel leta 2007, ko je v finalu izgubil proti Novaku Đokoviću. V Torontu (Montreal in Toronto vsako leto izmenjujoče gostita turnir ATP oziroma WTA, op. p.) je zmagal dvakrat, potem ko je slavil v letih 2004 in 2006. Njegovi spomini od takrat so že nekoliko zbledeli: "Spominjam se dvoboja proti Đokoviću leta 2007 in morda proti Gastonu Gaudiu, ko sem rešil zaključno žogico," je uvodoma povedal Federer, ki se veliko bolje spominja leta 2009 v Kanadi.

"Takrat sta bili hčerki stari dva tedna in smo prvič potovali kot družina. Komaj sta dobili potni list in smo pripotovali sem. Spominjam, da smo se imeli zelo lepo in takrat sem prvič poskušal biti oče. Bilo je nekaj posebnega, zato bo Montreal zame vedno nekaj posebnega," je zaupal Baselčan, ki je tokrat v Kanado pripotoval sam. "To leto je malo drugače, bolj tiho. V načrtu ima počitek in čim več spanca."

"Upam, da se ne bo tako nadaljevalo, potem ko drugi del nekateri igralci odpovedujejo." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Upam, da se ne bo tako nadaljevalo, potem ko drugi del nekateri igralci odpovedujejo." Foto: Guliverimage/Getty Images

Upa, da se ne bo tako nadaljevalo

V naslednjih mesecih bodo vse oči uprte v Rogerja Federerja in Rafaela Nadala, ki se bosta borila za prvo mesto na lestvici ATP. Novaka Đokovića in Stana Wawrinke zaradi poškodb letos ne bomo več videli na teniških igriščih.

"Upam, da se ne bo tako nadaljevalo, potem ko drugi del sezone nekateri igralci odpovedujejo. Najprej Novak in zdaj še Stan, ki bo morda moral na operacijo. Podobne težave imata tudi Marin Čilić in Andy Murray. Upam, da se bosta Novak in Stan prihodnje leto vrnila v dobri formi. Zelo nerad vidim takšne stvari, ampak če imaš kariero, dolgo 15 ali 20 let, in če si vzameš nekaj mesecev premora, potem to ni tako strašno," je povedal 19-kratni zmagovalec turnrijev za grand slam in o tem na koncu dodal: "Nimate izbire. V tako težkih položajih morate ostati pozitivni. Vsem fantom želim, da bodo imeli dovolj energije, da se vrnejo."

Ne spreglejte