Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
21. 6. 2017,
12.01

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Wimbledon Andy Murray Roger Federer

Sreda, 21. 6. 2017, 12.01

6 let, 7 mesecev

Roger Federer piše nove rekorde #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
ROger Federer | Foto Reuters

Foto: Reuters

Prejšnji teden smo na turnirju v Stuttgartu v uvodnem dvoboju videli presenetljiv poraz Rogerja Federerja. Švicar je v torek v Halleju pokazal povsem drug obraz, Andy Murray pa je medtem v vse globlji krizi.

Roger Federer se je na turnirju v Halleju (Gerry Weber Open) brez težav uvrstil v drugi krog turnirja, potem ko je premagal srečnega poraženca Juičija Sugito. Dvoboj se je končal po vsega 52 minutah. Ta zmaga za Federerja ni le ena izmed mnogih, ampak je z njo v svoji bogati karieri dosegel nov mejnik.

Švicar, ki je v Halleju do zdaj zmagal že osemkrat, je proti Japoncu dosegel svojo 1.100. zmago na turnirjih serije ATP. "Ta mejnik so omenjali že v Stuttgartu, vendar sem nanj pozabil. Te številke cenim veliko bolj kot kadarkoli prej. To je izjemna številka. Vesel sem in upam, da bom temu dodal še kakšno zmago," je po dvoboju povedal eden najboljših igralcev vseh časov, ki je bil zadovoljen s prikazano igro. "Igral sem dober tenis in pokazal nekaj lepih točk. Igral sem tako, kot sem si želel, agresivno, in dobro serviral. Na splošno sem zadovoljen."

Roger na večni lestvici zaostajale le še za Američanom Jimmyjem Connorsom, ki je v svoji karieri dosegel 1.256 zmag.

Igralec Število zmag v karieri
Jimmy Connors 1256
Roger Federer 1100
Ivan Lendl 1068
Guillermo Vilas 929
John McEnroe 877
Andre Agassi 870
Rafael Nadal 849
Stefan Edberg 801
Ilie Nastase 780
Novak Đoković 775

Roger Federer je za zmago nad Japoncem potreboval le 52 minut. | Foto: Guliverimage/Getty Images Roger Federer je za zmago nad Japoncem potreboval le 52 minut. Foto: Guliverimage/Getty Images Šele ob dvanajstih je izvedel, da bo imel drugega nasprotnika

Roger bi moral sprva igrati proti 33-letnemu Tajvancu Yen-Hsun Luju, a je ta zaradi poškodbe rame tik pred zdajci odpovedal dvoboj. Tako je namesto njega vskočil Juiči Sugita. Kot se je pozneje izkazalo, to izkušenemu Federerju ni povzročalo nobenih težav.

"Izvedel sem takrat kot vsi drugi, okrog 12. ure. Pozneje nisem bil prepričan, ali bom moj nasprotnik Sugita ali kdo drug. Moral sem počakati, ali se bo morda zgodila kakšna sprememba in bo na igrišče prišel drug igralec. Nekaj malega sem vedel o tem, kako Sugita igra. Videl sem ga na treningih in v zadnjem času je dobro igral. Nekaj podatkov sem dobil od svojih in drugih trenerjev," je še po tekmi povedal 18-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

 

Andy Murray je očitno v veliki krizi

Povsem drugačno usodo na turnirju Queens Club v Londonu doživlja Andy Murray, prvi igralec sveta. V uvodnem krogu je Škota šokiral Avstralec Jordan Thompson, trenutno 90. igralec sveta, ki je dosegel največjo zmago v svoji karieri.

Andy Murray je doživel boleč poraz v prvem krogu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Andy Murray je doživel boleč poraz v prvem krogu. Foto: Guliverimage/Getty Images

Murray je v Queens Clubu poraz nazadnje doživel v prvem krogu pred enajstimi leti. Tistega leta ga je premagal Janko Tipsarević. Na OP Francije se je Murray prebil do polfinala in kazalo je, da se počasi vrača na stara pota. Očitno pa mu prehod s peska na travo ni najbolje uspel.

"To je zagotovo velik udarec. Na ta turnir sem se v preteklosti vedno dobro pripravil, in ko sem tu dobro igral, mi je šlo ponavadi dobro tudi v Wimbledonu. Položaj ni idealen, vendar v preteklosti nekateri fantje v Wimbledon niso prišli s prav veliko dobljenimi dvoboji … Vsekakor bi bilo bolje, če bi imel več dvobojev na travi," je po porazu povedal lanski zmagovalec turnirja na sveti travi.

Murray bo lahko v prihodnjih dneh igral na ekshibicijskih dvobojih, a ti se nikakor ne morejo primerjati s pravimi dvoboji.

Ne spreglejte