Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
14. 11. 2018,
10.23

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,47

Natisni članek

teniški globus Kevin Anderson Dominic Thiem Roger Federer

Sreda, 14. 11. 2018, 10.23

5 let, 5 mesecev

Roger Federer odgovoril na kritike: Da smo si na jasnem

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,47
Roger Federer | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Roger Federer si je nekoliko oddahnil, potem ko je zmagal na drugem dvoboju proti Dominicu Thiemu. Švicar je bil na igrišču videti kot mladostnik, sam pa se je odzval tudi na kritike, da je na nekaterih turnirjih privilegiran.

Roger Federer je v torek brez večjih težav premagal Avstrijca Dominica Thiema (6:2, 6:3) in ohranil upanje za uvrstitev v polfinale. "Imam dober občutek. Zelo vesel sem, kako sem se odzval po porazu proti Keiu Nišikoriju. Noben dvoboj na tem turnirju ni lahek. Morda to ni nekaj, česar sem sicer vajen – da izgubim in se nato vrnem na igrišče, ampak je bila to dobra šola. Zame je bil to velik izziv  in zadovoljen sem s svojim pristopom in kako sem igral proti Dominicu," je uvodoma povedal Federer, ki je tudi navduševal z izjemnimi potezami na igrišču.

Roger Federer
Sportal Federer po zmagi nad Thiemom ostaja v boju za polfinale, Južnoafričan odpihnil Nišikorija #video

Roger Federer | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Izpustil bo trening tudi v sredo

Sedemintridesetletni Baselčan je v ponedeljek dvignil kar nekaj prahu, potem ko je odpovedal ponedeljkov trening. Veliko navijačev se je spraševalo, kaj se pravzaprav dogaja s Švicarjem. Po zmagi je Roger razkril načrte za prihodnje treninge. Izpustil bo trening tudi v sredo. "Naredil bom isto, ker zadeva deluje. Ni šlo za moj forhend, bekhend, moj servis ali karkoli drugega. Mislim, da je bilo to v moji glavi. Včasih je bolje, da si vzameš premor."

Razgovoril se je o kritikah Švicarju se je v bran postavil tudi Novak Đoković. | Foto: Gulliver/Getty Images Švicarju se je v bran postavil tudi Novak Đoković. Foto: Gulliver/Getty Images

Roger Federer je že dolgo na teniški sceni in velja za enega od najboljših igralcev vseh časov, zato mu, kot je sam priznal, organizatorji turnirja gredo na roko pri terminih igranja. Ob to se je pred kratkim "spotaknil" Francoz Julien Benneteau, ki je razkril, da so Federerju šli na roko na OP Avstralije, kjer je letos tudi zmagal. Pred tem se je v bran Federerju postavil Novak Đoković, ki je povedal, da se je treba zavedati, da je 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam gonilna sila tenisa v svetu.

"Včasih mi pomagajo, včasih ne"

" Včasih me vprašajo ali bi rad igral v ponedeljek ali torek, včasih me vprašajo, ali bi rad igral podnevi ali ponoči … Da, včasih imamo besedo, ampak na OP ZDA sem prosil, ali lahko igram v ponedeljek, in sem igral v torek zvečer, pa ni bilo nič narobe."

"Takšne težave imam, v dobrem smislu, že zadnjih 20 let. Včasih mi pomagajo, včasih ne. Včasih me vprašajo, včasih ne. Da smo si na jasnem, veliko navedenih stvari ni resničnih. Vsaj tisto, za kar sem jaz slišal," se je branil Federer.

Novak Đoković
Sportal Đoković: Lepo je videti takšnega športnega zvezdnika ob igrišču #video

Rogerja Federerja v zadnjem krogu skupinskega dela čaka Kevin Anderson. | Foto: Reuters Rogerja Federerja v zadnjem krogu skupinskega dela čaka Kevin Anderson. Foto: Reuters

Igrati bo moral še bolje

Rogerja Federeja v četrtek čaka Kevin Anderson, ki v Londonu kaže izjemno formo. Anderson je v torek z igrišča odpihnil Keia Nišikorija, ki mu je prepustil le eno igro. Tretji igralec sveta se zaveda, da ga proti Južnoafričanu čaka težek dvoboj.

"Pomembno je, da dobro odigram zadnji dvoboj v skupinskem delu in da poskušam premagati Kevina. Kevin igra zelo dobro in ima za seboj izjemno sezono. Zelo dobro je igral tudi v Wimbledonu. Ne morem govoriti, kaj se bo zgodilo, saj bo to zelo težek dvoboj.  Prvi dvoboj ni bil najboljši, v torek je bilo bolje,  proti Kevinu bom moral igrati še bolje, če želim ostati na turnirju v Londonu," je na novinarski konferenci v Londonu povedal Federer.

Roger Federer
Sportal Kaj se dogaja z Rogerjem Federerjem?
Ne spreglejte