Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
15. 12. 2015,
9.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Roger Federer Martina Hingis

Torek, 15. 12. 2015, 9.36

8 let

Roger Federer jo je prosil že leta 2012

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Po dolgem času sta se Roger Federer in Martina Hingis vendarle odločila, da bosta zaigrala skupaj v mešenih dvojicah. Dogovarjala sta se že leta 2012.

Pred dnevi je Roger Federer, eden najboljših teniških igralcev vseh časov, potrdil, da bo na olimpijskih igrah v Riu de Janeriu igral tudi v mešanih dvojicah. Baselčan bo združil moči z nekdanjo prvo igralko sveta Martino Hingis, ki na teniški turneji igra samo še v igri parov. Jasno je, da za njiju na olimpijskih igrah šteje samo medalja.

Hingisova je pred kratkim dala intervju za www.srf.ch, v katerem je razkrila, da sta se s Federerjem kar nekaj časa usklajevala. "Pred tremi dnevi sem po telefonu govorila z Rogerjem in strinjal se je, da bova skupaj igrala v Riu de Janeiru. Res sem vesela za to," je povedala Hingisova, ki je v svoji karieri med posameznicami osvojila pet turnirjev za grand slam. "Bil je dolg proces, saj sem ga o tem spraševala že februarja. Pred štirimi leti me je prosil, da bi z njim igrala v Londonu, vendar nisem bila pripravljena. Takrat nisem igrala na nobenem turnirju. To leto je drugače in res bo super nekaj časa trenirati z Rogerjem Federerjem."

Kdo bo glavni na igrišču?

Oba akterja imata že veliko izkušenj z največjih tekmovanj. Martina, ki je leto dni starejša od tretjega igralca sveta, je veliko prej stopila na svetovno teniško sceno kot on. Ko so 35-letno teniško igralko vprašali, kdo bo glavni na igrišču, je odgovorila: "Pred petnajstimi leti bi bila jaz, vendar so se stvari od takrat spremenile (smeh). V mešanih dvojicah sem zmagala na treh od štirih turnirjev za grand slam, tako da vem, za kaj gre." Federer ima za olimpijske igre še večje načrte. Rad bi zaigral tudi v moških dvojicah. Moči bi združil s svojim dobrim prijateljem Stanom Wawrinko. Omenjena dvojica je zlato osvojila na olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008. Ji bo uspelo tudi v Braziliji?

Ne spreglejte