Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
5. 5. 2017,
9.26

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,23

1

Natisni članek

tenis Roger Federer

Petek, 5. 5. 2017, 9.26

6 let, 6 mesecev

Roger Federer je razkril nekaj skrivnosti #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,23

1

Roger Federer

Roger Federer, eden najboljših teniških igralcev vseh časov, je razkril, kaj so vzroki za njegov preporod v letošnji sezoni, potem ko je dobil tri velike turnirje. Med drugim je to tudi komunikacija.

Marsikdo je Rogerja Federerja lani že odpisal, ko so ga pestile poškodbe in se je moral za šest mesecev umakniti z igrišč, vendar je 35-letni Baselčan vsem kritikom z izjemnimi rezultati zaprl usta. V letošnji sezoni ima razmerje zmag in porazov 19:1, ob tem pa je zmagal prvi letošnji turnir za grand slam OP Avstralije in turnir serije masters Indian Wells in Miami Open.

Komaj je čakal, da se vrne na igrišča. | Foto: Guliverimage/Getty Images Komaj je čakal, da se vrne na igrišča. Foto: Guliverimage/Getty Images Tokrat je bil v napovedih skromen

Ni jih bilo malo, ki so se čudili njegovi izjemni vrnitvi na teniška igrišča. Pravzaprav je bil tudi sam presenečen. Osemnajstkratni zmagovalec turnirjev za grand slam je pred kratkim razkril največje razloge za njegovo več kot uspešno vrnitev.

"Res sem se spočil in sem navdušen, da sem se znova vrnil na turnejo. Končno sem se lahko začel drugače pogovarjati z mediji in vsemi drugimi ter jim povedal, kako skromna so moja pričakovanja. Zadnjih 15 let sem več ali manj govoril: 'Želim si zmagati naslednji turnir', ampak to je bila realnost. Zaradi te poškodbe sem se resetiral in to je bila ena lepših stvari," je povedal Baselčan.

Roger Federer je potrdil, da bo igral na OP Francije. Švicar je edino zmago v Parizu dosegel leta 2009. | Foto: Guliverimage/Getty Images Roger Federer je potrdil, da bo igral na OP Francije. Švicar je edino zmago v Parizu dosegel leta 2009. Foto: Guliverimage/Getty Images

Kaj pa OP Francije?

Po zmagi na turnirju v Miamiju se je Federer odločil za osemtedenski premor. Veliko se je govorilo, ali bo sploh igral na OP Francije. To bo tudi edini turnir na pesku, ki ga bo letos igral. Zimzeleni teniški igralec je zdaj končal vsa namigovanja in potrdil, da ga bomo lahko videli v Parizu. "Prijavljen sem in moj namen je, da igram na Roland Garrosu."

Nekaj najboljših potez Rogerja Federerja v letu 2017:

Ne spreglejte