Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
24. 10. 2019,
9.49

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,48

2

Natisni članek

ATP teniški globus Roger Federer

Četrtek, 24. 10. 2019, 9.49

4 leta, 6 mesecev

Roger Federer

Roger Federer bo svoj izkupiček podaril fundaciji

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,48

2

Roger Federer | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Roger Federer, eden najboljših teniških igralcev vseh časov, trenutno uspešno igra v domačem Baslu. Federer je potrdil, da bo na tem turnirju igral tudi prihodnje leto, izkupiček denarja pa bo šel v dobrodelne namene.

Roger Federer
Sportal Roger Federer v domačem Baslu zlahka v četrtfinale

Roger Federer ima že dolgo časa svojo dobrodelno fundacijo, s katero skrbi za izobraževalne ustanove v Afriki. Na leto v njegovi fundaciji zapravijo približno šest milijonov dolarjev (5,4 milijona evrov) in s tem bi Švicar rad nadaljeval tudi v prihodnje. S svojo fundacijo pa pomaga tudi v Švici, kjer podpira otroke pri športu in izobrazbi.

Roger Federer je samo s turnirskimi nagradami zaslužil 114 milijonov evrov. | Foto: Gulliver/Getty Images Roger Federer je samo s turnirskimi nagradami zaslužil 114 milijonov evrov. Foto: Gulliver/Getty Images

Podaljšal pogodbo, izkupiček pa bo dal v dobrodelne namene

Dvajsetkratni zmagovalec turnirjev za grand slam, ki se je v Baslu brez težav prebil v četrtfinale, je že potrdil, da bo tudi prihodnje leto igral na domačem turnirju. "Potrdil sem že, da bom igral na olimpijskih igrah in na vseh štirih turnirjih za grand slam. Zato je jasno, da bom igral tudi v Baslu. Pogodbo smo že podaljšali in denar bom prispeval v svojo fundacijo," je na novinarski konferenci v Baslu razlagal 38-letni teniški igralec in spregovoril tudi o kipu, ki ga je dobil v muzeju Madame Tussauds. Ta mu je v izjemno čast.

Aljaž Bedene
Sportal Aljaž Bedene na Dunaju prek 20. igralca sveta v osmino finala

Federer v Baslu lovi že deseto turnirsko zmago. | Foto: Reuters Federer v Baslu lovi že deseto turnirsko zmago. Foto: Reuters Prosili so ga že pred 15 leti, a jih je zavrnil

"Zelo vesel sem, kako je izpadlo. Že pred 15 leti so me vprašali, ampak sem zavrnil to možnost, saj sem bil šele na začetku kariere. Nisem se počutil udobno, ampak zdaj je v redu. Verjetno ne bom nikoli videti bolje," se je še pošalil Federer.

V Parizu ga verjetno ne bo

Trenutno tretji igralec sveta je spregovoril tudi o tem, kako bo nadaljeval letošnjo sezono. Pod velikim vprašanjem je namreč njegov nastop na zadnjem letošnjem turnirju serije masters v Parizu. Federer meni, da če bi igral v Baslu, Parizu in še zaključnem turnirju v Londonu, bi bilo zanj preveč utrujajoče.

"Seveda sta Basel in London bolj pomembna, a vseeno bi rad spet igral tudi v Parizu. Lani, ko sem igral v Bercyju, in letos na Roland Garrosu je bilo fantastično, ampak kot sem že omenil, moram biti previden, da ne bom porabil preveč moči."

Bo "desetka" padla tudi v Baslu

Federer se je v sredo brez težav prebil v četrtfinale, ko je v osmini finala odpihnil Moldavca Raduja Albota (6:0, 6:3). Baselčan na tem turnirju lovi že deseto lovoriko. Tako uspešen je bil le še na turnirju v Halleju, kjer je letos še desetič zmagal.

Roger Federer
Sportal Federer je igrišče kar 123-krat zapustil prej kot v eni uri
Ne spreglejte