Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
18. 12. 2016,
7.52

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

1

Natisni članek

Rafael Nadal trener tenis

Nedelja, 18. 12. 2016, 7.52

6 let, 6 mesecev

Rafaelu Nadalu so se izpolnile velike sanje

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

1

Rafael Nadal

Rafael Nadal, eden najboljših teniških igralcev vseh časov, je šel po stopinjah Rogerja Federerja, Novaka Đokovića, Andyja Murrayja … Španec je v svojo ekipo povabil tako imenovanega super trenerja. To je nekdanji prvi igralec sveta Carlos Moya, ki se je tako pridružil Toniju Nadalu in Francisu Roigu, ki sta do zdaj skrbela za Nadala.

"Z veseljem sporočam, da je v mojo ekipo prišel Carlos Moya in se tako pridružil Toniju Nadalu in Francisu Roigu," je uvodoma povedal kralj peska in dodal: "Izpolnile so se mi velike sanje, potem ko imam v ekipi Carolsa, ki je med drugim moj dober prijatelj in je odigral zelo pomembno vlogo v moji karieri. Carlos bo zdaj z menoj na treningu in turnirjih."

Rafel Nadal se želi vrniti med najboljše. | Foto: Rafel Nadal se želi vrniti med najboljše.

Prepričan je, da lahko osvoji največje lovorike

Carlos Moya je bil leta 1999 prvi igralec sveta. V karieri je osvojil dvajset turnirjev serije ATP, v vitrini pa ima tudi lovoriko s turnirjev za grand slam, in sicer je leta 1998 zmagal na OP Francije. Leta 2010 se je športno upokojil.

"Klical me je Toni Nadal, ko sem igral v ligi IPTL, in bil sem navdušen. Da bom lahko pomagal Rafaelu, je zame nekaj posebnega in prepričan sem, da bomo s Tonijem in Francisom dobro sodelovali. Rafa je poseben igralec in poleg vsega je še zelo dober prijatelj. Prepričan sem, da lahko osvoji lovorike, ki si jih želi," je povedal 40-letni Moya, ki dela tudi v Nadalovi novi teniški akademiji.

Toni Nadal je prepričan, da so izbrali pravi trenutek. | Foto: Toni Nadal je prepričan, da so izbrali pravi trenutek.

Toni ga je takoj poklical

Moya že ima nekaj izkušenj s treniranjem najboljših teniških igralcev. Pred kratkim je uspešno sodeloval s kanadski teniškim igralcem Milošem Raonićem. "Ko sem izvedel, da ne bo več sodeloval z Raonićem, sem ga poklical, ker sem menil, da bi lahko veliko pripomogel naši ekipi in našim projektom v Nadalovi akademiji," je priznal Toni, ki že od samega začetka skrbi za razvoj Rafaela Nadala. "Carlos je bil za nas vedno nekaj posebnega in vedno nam je bil pripravljen pomagati. Vemo, da je zdaj idealen trenutek, da ga vključimo v našo ekipo," je še povedal španski trener.

Rafael Nadal je imel v preteklosti precej težav s poškodbami, tako da je moral izpustiti dobršen del sezone. Španec, ki je osvojil 14 lovorik za grand slam, se je ubadal s poškodbo zapestja. Rafa je še vedno prepričan, da se lahko s trenutno devetega mesta svetovne lestvice vrne na sam vrh.

Ne spreglejte