Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
26. 4. 2014,
11.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Rafael Nadal Novak Đoković Nicolas Almagro

Sobota, 26. 4. 2014, 11.51

8 let

Rafael Nadal: Treba se je bojevati naprej

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prvi igralec sveta Rafael Nadal sveta očitno ni v pravi formi. Na turnirju v Barceloni je v četrtfinalu izgubil proti rojaku Nicolasu Almagru.

Rafael Nadal v Barceloni ni izgubil dvoboja že od leta 2003, ko mu je bilo šele 15 let. To je bil zanj prvi poraz na turnirju po 41 odigranih dvobojih, kar je vsekakor statistika, vredna zavidanja. Prvi alarm se je prižgal že na turnirju v Monte Carlu, kjer je prav tako v četrtfinalu moral premoč priznati Davidu Ferrerju. Osem dni pozneje je doživel poraz v Barceloni, kjer je do letos slavil osemkrat zaporedoma.

Vse bolj očitno je, da bo imel kralj peska pred turnirji v Madridu, Rimu in OP Francije precej težko delo, potem ko mora braniti štiri tisoč točk na lestvici ATP, s tem pa je ponudil priložnost Novaku Đokoviću, ki ga po turnirju v Rimu lahko zamenja na vrhu svetovne lestvice.

Kljub vsemu je treba vedeti, da je Španec izgubil proti zelo kakovostnima igralcema. Oba veljata za specialista peščenih igrišč. Ferrer je peti igralec sveta in je lani igral v finalu na OP Francije, Almagro pa se je na 20. mestu in je vse svoje turnirje do zdaj dobil na pesku.

Kje je težava?

Seveda ne moremo pričakovati, da bo Španec vselej vladal na rdečem pesku. Na prvi pogled v njegovi igri ni videti nobenih pomanjkljivosti. Njegovo gibanje po igrišču je dobro, žogico udarja s takšno močjo kot v preteklih sezonah in jih pošilja na vse konce igrišča. Je težava drugje? Poznavalci tenisa menijo, da Nadal že vse od OP Avstralije ni videti pravi in da v njegovi igri ni videti tiste zagrizenosti, ki smo je vajeni.

Dobitnik 13 turnirjev za grand slam ima čas, da se do naslednjih turnirjev postavi na noge in pokaže, da sta bila ta dva poraza splet naključij. Če bo na prihajajočih turnirjih prišel v stare tirnice, bo aprilska turneja kaj kmalu pozabljena, sicer pa se bo Nadal moral spopasti s težavami, teh ni vajen.

In kaj je Rafa povedal po porazu proti Almagru? "Takšen je šport. Kljub temu porazu si nisem nikoli mislil, da bom na tem turnirju zmagal 70 dvobojev zapored. Danes preprosto ni bil moj dan. Čutil sem, da bi lahko zmagal, ampak na koncu je malo zmanjkalo. Spopasti se moram s tem položajem in se bojevati naprej," je povedal Nadal, ki že od leta 2004 ni izgubil več kot dveh dvobojih na peščeni podlagi.

Ne spreglejte