Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
3. 10. 2016,
20.17

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Natisni članek

tenis Rafael Nadal

Ponedeljek, 3. 10. 2016, 20.17

6 let, 6 mesecev

Rafael Nadal je bil na Kitajskem tudi turist

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95
Rafael Nadal

Rafael Nadal se je letos veliko ubadal s poškodbami. Ta teden začenja azijsko turnejo v Pekingu, kjer je postavljen kot drugi nosilec turnirja. Španec ima v glavi predvsem dva cilja.

V Pekingu si želi osvojiti tretjo lovoriko v sezoni, prav tako pa bi rad izboljšal uvrstitev na lestvici in se uvrstil na finalni turnir (ATP race to London). Nadal je na tej lestvici osmi, na mestu, ki še vodi na finalni turnir. Ta bo sredi novembra v Londonu v areni O2. Zelo blizu njega sta Čeh Tomaš Berdych in Hrvat Marin Čilić.

Poskusil bo

"To je vedno zelo pomembna stvar. Ostali so še štirje turnirji, na katerim si lahko zagotovim mesto. Poskusil bom," je uvodoma dejal Nadal, ki je v karieri osvojil 69 lovorik v seriji ATP. Osvojil je že skoraj vse, manjka pa mu turnirska zmaga s finalnega turnirja, na katerem se zbere najboljša osmerica. Dvakrat se je prebil do finala – leta 2010 je izgubil proti Federerju, leta 2013 pa moral priznati premoč Novaku Đokoviću.

Pred poškodbo je bil vrhunski

V glavnem mestu Kitajske se želi vrniti na raven z začetka sezone. Tridesetletni Majorčan je letos zmagal v Monte Carlu in Barceloni. Na OP Francije je moral v tretjem krogu zaradi poškodbe levega zapestja odpovedati dvoboj, tako da ga na turneji ni bilo vse do avgusta. Na OP ZDA se je poslovil v četrtem krogu.

Kot je povedal kralj peska, so poškodbe prišel ob najbolj nepravem času. "Poškodbe sredi sezone so najhujše, a če gledam realno, bi moral biti vesel, ker sem se hitro vrnil. Na OP ZDA sem dobro igral. Dvoboj sem izgubil proti zelo dobremu igralcu, imel pa sem veliko možnosti za zmago," je povedal Rafa in dodal je: "Moral bi biti vesel. Jasno je, da moram nadaljevati stvari, s katerimi bom napredoval in se vrnil na raven pred poškodbo. Takrat sem igral vrhunsko."

Rafael Nadal | Foto:

Končno je videl Kitajski zid

V Pekingu, kjer je lani v finalu izgubil proti Novaku Đokoviću, bo imel težko pot do zmage. V prvem krogu se bo pomerila z Italijanom Paolom Lorenzijem. Ta je julija postal najstarejši igralec (34 let), ki je zmagal na svojem prvem turnirju serije ATP. Igralca sta se do zdaj pomerila dvakrat, oba dvoboja pa je dobil štiri leta mlajši Nadal.

"Dobro bom moral igrati od prvega dne, drugače bom izgubil proti Lorenziju," je bil odkrit 14-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam. Letos je bil Nadal tudi turist. V soboto je prvič obiskal Kitajski zid. "Bilo je lepo … V Pekingu sem bil že velikokrat, ampak še nikoli mi ga ni uspelo videti. Res sem užival."

Ne spreglejte