Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 6. 2017,
18.17

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

Natisni članek

Rafael Nadal Stan Wawrinka OP Francije finale

Nedelja, 11. 6. 2017, 18.17

6 let, 6 mesecev

OP FRANCIJE (ATP), finale

Rafael Nadal po deseti zmagi v Parizu na robu solz #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63
Rafael Nadal | Foto Reuters

Foto: Reuters

Zmagovalec OP Francije je Rafael Nadal, ki je po treh nizih odpravil Stana Wawrinko (2:6, 3:6, 1:6) in tako še desetič osvojil prestižni turnir v Parizu. To je zanj skupno 15. lovorika na turnirjih za grand slam in prva po letu 2014.

Rafael Nadal, ki letos v Parizu ni oddal niti enega niza, je bil skozi ves dvoboj boljši igralec na igrišču. Wawrinka je bil od vsega začetka videti povsem nemočen. Švicar je delal v svoji igri preveč napak, medtem ko je Nadalu uspevalo skoraj vse. Igral je kot v svojih najboljših časih. Dvoboj se končal po pičlih dveh urah in sedmih minutah. Wawrinka je v dvoboju storil 29 neizsiljenih napak, medtem ko jih je Nadal naredil le 12.

Ta zmaga je bila za Nadala, ki so pred časom številni že odpisali, ena od najbolj čustvenih. Enaintridesetletni Nadal je ob igranju španske himne komaj zadrževal solze.

Rafael Nadal je po letu 2014 prvič zmagal na turnirju za grand slam. | Foto: Reuters Rafael Nadal je po letu 2014 prvič zmagal na turnirju za grand slam. Foto: Reuters Brez strica Tonija teh lovorik ne bi bilo

"Stan, čestitke za vse uspehe v zadnjih letih in želim ti še veliko uspehov v letošnji sezoni. Težko kaj povem ta trenutek. Vse, kar lahko rečem, je hvala in še enkrat hvala. Težko je vse skupaj opisati," je povedal Nadal, ki je od Tonija Nadala prejel repliko velikega pokala in še dodal: Hvala vsem prijateljem, ekipi in vsem ljudje, ki so me prišli spodbujat. To mi veliko pomeni. Še posebej bi se zahvalil svojemu stricu, ki je z menoj od 3. leta. Brez njega ne bi bilo teh lovorik."

"Čestitke, Rafa, nimam kaj dodati, in čestitke tudi tvoji ekipi," je v svojem uvodnem govoru povedal razočarani Wawrinka, ki je prvič v karieri izgubil finale na turnirjih za grand slam.

Prvi niz se je končal po 43 minutah

V šesti igri prvega niza je "break" uspel Nadalu, ki je povedel s 4:2 in je imel odprto pot do prvega niza. V naslednji igri je "break" potrdil in prišel v vodstvo s 5:2. V osmi igri je Rafa nasprotniku še enkrat odvzel servis in zasluženo dobil prvi niz (6:2). Wawrinka je delal veliko neizsiljenih napak. V prvem nizu jih je naredil kar 17.

Uvodni del drugega niza je pripadel Nadalu, ki je že v drugi igri drugega niza Wawrinki vzel servis in povedel z 2:0. V naslednji igri je dobil igro na svoj servis in povedel s 3:0. Prednost "breaka" je zadržal do konca in drugi niz dobil s 6:3. Za drugi niz sta potrebovala 44 minut.

Stan Wawrinka je bil skozi ves dvoboj v podrejenem položaju. Rafa je bil tokrat preprosto za razred boljši. | Foto: Guliverimage/Getty Images Stan Wawrinka je bil skozi ves dvoboj v podrejenem položaju. Rafa je bil tokrat preprosto za razred boljši. Foto: Guliverimage/Getty Images

Rafa v tretjem nizu oddal le igro

Majorčan je "udaril" že v prvi igri tretjega niza in kmalu povedel z 2:0. V peti igri je Nadal Stanu še enkrat odvzel servis in povedel s 4:1. Rafa tudi v prihodnjih igrah ni popuščal, zadnji odločilni niz je dobil s 6:1 in se zasluženo veselil velike zmage.

Izid, finale:

Rafael Nadal (Špa, 4) : Stan Wawrinka (Švi, 3) 6:2, 6:3, 6:1

 

 

Ne spreglejte