Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
18. 6. 2017,
14.23

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Eugenie Bouchard Roger Federer Rafael Nadal

Nedelja, 18. 6. 2017, 14.23

6 let, 6 mesecev

"Rafael Nadal je svetlobna leta pred Novakom Đokovićem"

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Rafael Nadal | Foto Reuters

Foto: Reuters

Če so še lani vsi govorili in pisali o Đokovićevi superiornosti, se je v letošnjem letu to nekoliko spremenilo. Zdaj sta njegovo vlogo prevzela Rafael Nadal in Roger Federer, ki sta letos zmagala na vseh večjih turnirjih. S svojimi uspehi je v zadnjem času navduševal predvsem Nadal.

V prvem delu sezone, ko je zmagoval na trdi podlagi, je na teniških igriščih kraljeval Roger Federer. Švicar se je nato za nekaj časa umaknil, njegovo vlogo pa je prevzel Rafael Nadal, ki je bil na pesku praktično nepremagljiv. Enega največjih mejnikov v zgodovini tenisa je Španec dosegel na OP Francije, potem ko je v Parizu zmagal še desetič.

Tommy Robredo meni, da velike četverice ni več, ostala sta samo še Rafael Nadal in Roger Federer. | Foto: Guliverimage/Getty Images Tommy Robredo meni, da velike četverice ni več, ostala sta samo še Rafael Nadal in Roger Federer. Foto: Guliverimage/Getty Images

"Ta dva igralca sta zveri"

Da sta Federer in Nadal ta trenutek razred zase, je potrdil tudi Tommy Robredo, nekdanji peti igralec sveta. "Ne morem reči, da še vedno obstaja velika četverica, govorimo lahko le o dveh igralcih. Po mojem mnenju sta Nadal in Federer povsem na drugi ravni. Rafa je desetkrat zmagal na Roland Garrosu, v Monte Carlu in Barceloni. To je lahko izgovoriti, a ko pomislite, kaj dejansko to pomeni, se sliši strašno. Rafi se moramo zahvaliti za to, da je tenis tako priljubljen. Federer ni igral šest mesecev, a njegova oprema je še vedno najbolj prodajana. Ta dva igralca sta zveri," se je slikovito izrazil Robredo.

Novak Đoković in Rafael NAdal | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Ikona tega športa

Dodal je, da je Nadal po uspehih močno pred Novakom Đokovićem, ki v zadnjem letu nikakor ne najde prave forme. "Čeprav je Murray številka ena tega športa, je Nadal zaradi svojih uspehov še vedno ikona tega športa. Po mojem mnenju je svetlobna leta pred Đokovićem," je še povedal Robredo. Meni, da se za prihodnost tenisa ni treba bati, saj prihaja nekaj izjemnih igralcev.

Eugenie Bouchard meni, da bo Rafael Nadal še vedno navduševal ljubitelje tenisa. | Foto: Instagram/Getty Images Eugenie Bouchard meni, da bo Rafael Nadal še vedno navduševal ljubitelje tenisa. Foto: Instagram/Getty Images Nad njim navdušena tudi Kanadčanka

Nad dosežki Španca je navdušena tudi kanadska igralka Eugenie Bouchard, ki bo ta teden igrala na turnirju na Majorki. "Vedeli smo, kaj lahko uspe Nadalu. Vedno da vse od sebe in mislim, da bo še vedno navduševal ljubitelje tenisa. To je zares nekaj neverjetnega. Rafa ni človek," je povedala trenutno 52. igralka sveta, ki je pred kratkim ostro kritizirala Marijo Šarapovo.

Ne spreglejte