Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
11. 9. 2017,
10.56

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Rafael Nadal OP ZDA ATP

Ponedeljek, 11. 9. 2017, 10.56

6 let, 7 mesecev

Rafa je razkril, kaj imata skupnega z Rogerjem Federerjem

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
Rafael Nadal | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Rafael Nadal je v noči na ponedeljek zmagal še svoj šestnajsti turnir za grand slam. Čeprav je bila zmaga videti lahka, je Španec po dvoboju priznal, da je bil med dvobojem vse prej kot miren. Spregovoril pa je tudi o Toniju Nadalu, ki se po dolgih letih poslavlja.

Rafael Nadal je v velikem finalu po treh nizih (6:3, 6:3, 6:4) premagal Kevina Andersona. Za zmago pa je potreboval le dve uri in pol. Za mano sta dva izjemna tedna. Vseskozi sem dvigoval raven svojega tenisa  in svojo samozavest. "Znova imam v rokah lovoriko OP ZDA in to mi veliko pomeni," je uvodoma povedal eden najboljših igralcev vseh časov.

Rafael Nadal | Foto: Reuters Foto: Reuters Še kako je bil nervozen

Tokrat je na igrišču deloval precej mirno, a je pozneje priznal, da je bil vse prej kot miren. "Ne, ne, bil sem nervozen. Veste, ko igrate v finalu turnirja za grand slam, morate biti nervozni," je po veliki po zmagi povedal Španec.

Nadalu letošnje zmage še toliko več pomenijo, potem ko je imel v zadnjih letih veliko težav s poškodbami. Veliko poznavalcev tenisa ga je že zdavnaj odpisalo. Letos se je izkazalo, da sta vse štiri turnirje pobrala on in Roger Federer. Na začetku sezone je bil nekoliko presenečen nad temi rezultati, v nadaljevanju sezone pa zmeraj manj. Nadal je tudi povedal, kaj imata skupnega s Federerjem.

Kaj imata skupnega Federer in Nadal

"Prva dva ali tri mesece ste lahko videli, da dobro igram na pesku in če igram dobro, je povsem normalno, da imam možnosti. Prav tako je tudi Federer igral zelo dobro, zato je imel tudi on možnosti na travi in trdi podlagi. Da, nekaj časa nazaj je bilo to veliko presenečenje, danes nekoliko manj. Verjetno imava skupni le dve stvari. To je ljubezen do tenisa in da želiva vseskozi napredovati."

Novak Đoković | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Vseskozi je govoril, da je tukaj še Novak Đoković

Ko se je leta 2003 od vrhunskega tenisa poslavljal Pete Sampras, so mnogi minili, da bo njegovih 14 zmag na turnirjih za grand slam, izredno težko preseči. V tej generaciji sta že dva, ki sta ga presegla, realne možnosti pa ima tudi Novak Đoković, ki ima v svoji vitrini 12 zmag na turnirjih velike četverice.

"Ko smo govorili o Rogerju in meni, sem vseskozi govoril, da je tukaj še Novak Đoković in verjetno bo dosegel še veliko zmag. Mislim, da imamo vsi veliko strast do tenisa, vsi trdo garamo in v določenih obdobjih nismo imeli veliko nihanj."

Kdo bo prišel namesto Tonija? Toni Nadal, Rafael Nadal | Foto:

Toni Nadal, njegov stric in dolgoletni trener, se po letošnji sezoni umika in že se pojavljajo vprašanja, če bo morda za prihodnjo sezono najel novega trenerja. "Do zdaj sem imel tri trenerje, tako da mi ostaneta še dva."

"Toni se bo zdaj bolj posvetil akademiji, kar je zelo dobro za mojo akademijo in za otroke, ampak to ne pomeni, da ne bo nikoli več potoval z mano. Seveda ne bo na mojem urniku za trening in potovanja. Za njim sta mi ostala še dva trenerja, to sta Carlos Moya in Francis Roig, in šele pozneje bomo videli, če bom potreboval kaj dodatne pomoči. Vseeno mislim, da imam v akademiji dovolj ljudi, ki mi lahko pomagajo, in trenutno sem zadovoljen z ekipo, ki jo imam," je še povedal Nadal.

Ne spreglejte