Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
14. 9. 2017,
15.36

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Martina Hingis doping OP ZDA Marija Šarapova

Četrtek, 14. 9. 2017, 15.36

6 let, 7 mesecev

Poslala bi ga delat v tovarno, a tudi sama ima za seboj kokainsko afero

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Martina Hingis | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Bernard Tomic, talentirani, a problematični teniški igralec, je v zadnjem času polnil medijske stolpce s svojimi neprimernim obnašanjem in neprimernimi izjavami. Na vse to se je za Der Bund odzvala Martina Hingis, 25-kratna zmagovalka turnirjev za grand slam, ki ni bila prav uvidevna do 24-letnika.

"Moral bi iti delat v tovarno in bi videl, kako je to. Vesela sem, ko vidim igralca, kot je Frances Tiafoe, ko je na OP ZDA igral proti Rogerju Federerju. Poznamo njegovo zgodovino. Spoznala sem ga pri Washington Kastles," je uvodoma povedala Hingisova. Washington Kastles je profesionalna teniška ekipa, ki jo zastopa sama, med drugimi tudi Venus Williams in najboljša dvojica Bob in Mike Bryan.

Bernard Tomic je v zadnjem času s svojimi dejanji in z izjavami kar nekajkrat razburjal teniško javnost. | Foto: Twitter - Voranc Bernard Tomic je v zadnjem času s svojimi dejanji in z izjavami kar nekajkrat razburjal teniško javnost. Foto: Twitter - Voranc

Samo letos je osvojila tri lovorike za grand slam

"Začel je v teniškem klubu, kjer je delal njegov oče. Želi si igrati. Lepo je videti nekoga, ki ima toliko veselja do športa," je povedala 37-letna Švicarka, ki je še vedno aktivna v profesionalnem tenisu. Ne samo aktivna, ampak tudi zelo uspešna. Nekdaj prva igralka sveta je samo v letošnji sezoni v ženskih in mešanih dvojicah osvojila tri lovorike na turnirjih za grand slam. V svoji vitrini ima tudi sedem posamičnih lovorik s turnirjev za grand slam.

Leta 2007 je izbruhnila kokainska afera. | Foto: Guliverimage/Getty Images Leta 2007 je izbruhnila kokainska afera. Foto: Guliverimage/Getty Images Tudi Hingisova ima kar nekaj masla na glavi

Martina Hingis je leta 2003 pri starosti 22 let zaradi poškodb prekinila športno pot. Na teniška igrišča se je vrnila leta 2006, a njena vrnitev ni trajala dolgo. Že naslednje leto je napovedala konec kariere, potem ko je bila na turnirju v Wimbledonu pozitivna na testu za kokain. Na podlagi tega je dobila dveletno prepoved igranja.

"Ko sem zvedela, da sem padla na testu 'A', sem bila šokirana in zgrožena. Nimam želje, da bi se naslednjih sedem let borila proti dopinškim uradnikom. Jezna sem in razočarana, ker verjamem, da sem 100-odstotno nedolžna," je leta 2007 pred sedmo silo povedala Hingisova, ki se je na turnejo vrnila leta 2013.

Na OP ZDA je v mešanih dvojicah slavila z Jamiejem Murrayjem. | Foto: Guliverimage/Getty Images Na OP ZDA je v mešanih dvojicah slavila z Jamiejem Murrayjem. Foto: Guliverimage/Getty Images

Še vedno uživa v tenisu

In prav nič ne kaže, da bi se Švicarka, rojena v takratni Češkoslovaški, športno upokojila. "Mislila sem, da bom nehala pri 28 ali 30 letih, vendar se je v teh časih vse spremenilo. Danes igralci ne prihajajo tako kmalu na turnejo, vendar pa igrajo dlje. Dejstvo je, da danes najstniki ne zmagujejo na turnirjih za grand slam. Še vedno uživam v tenisu in še vedno se skušam izboljšati. Še vedno imam možnost zmagati na turnirjih za grand slam," je še povedala Hingisova.

Ne spreglejte