Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
5. 9. 2017,
12.34

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

ATP OP ZDA Roger Federer

Torek, 5. 9. 2017, 12.34

6 let, 7 mesecev

OP ZDA

Poškodovani Federer miri svoje navijače #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
Roger Federer | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Roger Federer je po dvoboju v osmini finala potrdil, da je imel med dvobojem s Philippom Kohlschreiberjem težave zaradi bolečin v hrbtu. Švicar je po drugem nizu zahteval zdravniško pomoč in zapustil igrišče.

Eden najboljših teniških igralcev vseh časov je v osmini finala brez težav opravil z nemškim predstavnikom, saj je za zmago potreboval nekaj manj kot dve uri. V naslednjem krogu oziroma v četrtfinalu se bo pomeril z Argentincem Juanom Martinom del Potrom, ki je v ponedeljek poskrbel za veliki preobrat.

Ni želel, da bi ga nasprotnik predolgo čakal

Federer je imel že v preteklosti kar nekaj težav s hrbtom. Nazadnje smo to lahko videli v finalu turnirja serije masters v Montrealu, ko je gladko izgubil proti Aleksandru Zverevu.

Kot kaže, pa so se težave s hrbtom pojavile tudi na OP ZDA. V ponedeljek je po dveh nizih zahteval zdravniško pomoč. Takoj po dvoboju je Federer povedal. "Nekoliko so mi morali nastaviti hrbet … ali malo nižje. Nisem želel, da mi to delajo na igrišču. Predvsem sem hotel, da to čim prej uredijo, da Philipp ne bi predolgo čakal," je nekoliko v zadregi in smehu povedal 35-letni Baselčan.

Roger Federer zagotavlja, da ni z njim nič hujšega. | Foto: Guliverimage/Getty Images Roger Federer zagotavlja, da ni z njim nič hujšega. Foto: Guliverimage/Getty Images Federer miri svoje navijače

O tem je spregovoril tudi na novinarski konferenci. "Nekaj sem čutil v hrbtu. Želel sem, da to po odmoru čim prej opravimo. Vseeno sem jih prosil, da to opravimo zunaj igrišča. Stekel sem k fizioterapevtu. Opravili smo v treh minutah, tako da sem bil kmalu na igrišču."

"To je bilo bolj preventivno. Vse je v redu, tako da nimam nobenih težav. To me sploh ne skrbi. Žal mi je, da sem moral to storiti," je povedal 19-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam, ki je med premorom preveril rezultat med Del Potrom in Thiemom.

Juanu Martinu del Potru se je po pravi drami uspelo prebiti v četrtfinale. | Foto: Reuters Juanu Martinu del Potru se je po pravi drami uspelo prebiti v četrtfinale. Foto: Reuters

Za Del Potra je izvedel med zdravniškim premorom

"Med odmorom je prepovedano uporabljati telefon, na igrišču pa niso pokazali rezultata ali pa ga jaz nisem videl. Ko sem odhajal na igrišče, sem preveril rezultat, ker sem slišal glasne navijače. Vesel sem, da se je tako vrnil na turnejo. Dolgo je imel težave z zapestji," je še povedal Roger, ki ima na OP ZDA že pet zmag, nazadnje je slavil leta 2008.

Ne spreglejte