Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 8. 2016,
7.54

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,05

Natisni članek

tenis Polona Hercog OP ZDA

Torek, 30. 8. 2016, 7.54

6 let, 6 mesecev

Poloni Hercog se je treslo celo telo, Hrvatica pa se je odzvala s sarkazmom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,05

Edina slovenska predstavnica med posameznicami v glavnem delu zadnjega teniškega turnirja za grand slam v sezoni v New Yorku Polona Hercog je svoj nastop končala po 33 minutah igre.

Polona Hercog je uvodni dvoboj predala po vsega 33 minutah igranja. | Foto: Reuters Polona Hercog je uvodni dvoboj predala po vsega 33 minutah igranja. Foto: Reuters

Mariborčanka je predala uvodni dvoboj z drugo igralko sveta in eno izmed glavnih favoritinj za lovoriko, Nemko Angelique Kerber, po zaostanku z 0:6, 0:1.

Treslo se ji je celo telo

Hercogova, ki je na najnovejši lestvici WTA zdrsnila na 120. mesto, favorizirani Nemki na štadionu Arthurja Asha ni vzela niti Hercogova pravi, da ni imelo smisla. | Foto: Guliverimage/Getty Images Hercogova pravi, da ni imelo smisla. Foto: Guliverimage/Getty Images ene igre. "Pravzaprav se mi od Ria vleče manjša poškodba na lopatici, ki jo odpravljam. Tudi servirala sem slabo, morda le 90- ali 85-odstotno, ker si ne upam tvegati, kot bi lahko. Moram urediti vse in iti naprej," je dejala po porazu.

Hercogova je, da ne bo šlo, ugotovila že v prvem nizu, dvoboj pa je predala takoj po izgubi prve igre v drugem nizu: "Ko sva imeli nekaj dolgih izmenjav, se mi je zdelo, da ne bo šlo. Na igrišču se mi je treslo celo telo in nisem se mogla umiriti, da bi normalno zadihala, se umirila in odigrala naslednjo točko. Zdelo se mi je, da nima smisla," je povedala Hercogova. Dodala je, da je virozo morda staknila že na poti v ZDA.

Kilme in plastična hrana

"Vedno, ko pridem v Ameriko, imam težave. Ali so krive klime ali pa njihova plastična hrana," je dejala. Levo lopatico si je poškodovala na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, nato pa odšla domov in ni imela resnih priprav. "Tudi če bi bila stoodstotno pripravljena, ne bi bilo lahko premagati nasprotnice, s katero se poznava že dolgo časa."

Mlada hrvaška teniška igralka Donna Vekić ni bila najbolj zadovoljna s predajo naše najboljše igralke. | Foto: Guliverimage/Getty Images Mlada hrvaška teniška igralka Donna Vekić ni bila najbolj zadovoljna s predajo naše najboljše igralke. Foto: Guliverimage/Getty Images

"Ni moja krivda, da je izgubila v zadnjem krogu kvalifikacij"

Za nekaj razburjenja je poskrbel tvit Hrvatice Donne Vekić, ki se je na novico o predaji dvoboja odzvala s sarkastičnim zapisom: "Imenitno." Vekićeva je "lucky looser" iz kvalifikacij, v katerih je izgubila v zadnjem krogu, vendar bi lahko v primeru odstopa katere od igralk pred začetkom dvoboja zavzela njeno mesto.

"Nisem videla njenega tvita. Ne vem, kaj bi rekla, ker ne vem, kaj se v resnici dogaja. Ne vem, kako lahko sodi o tem. Ni moja krivda, da je izgubila v zadnjem krogu kvalifikacij," je dejala Hercogova, ki je kljub predaji dvoboja domov odnesla 43.313 dolarjev iz nagradnega sklada za nastop v prvem krogu turnirja.

"Nisem pričakovala krčev v nogi. Zjutraj sem se ogrevala in to je bil zame preizkus, ali lahko igram ali ne. Igranje proti Angie je bila dobra priložnost, tudi igranje na štadionu Arthurja Asha. Na koncu je to žalostna izkušnja, ampak je, kar je."

Hercogova se bo zdaj najprej pozdravila, nato pa namerava izboljšati svojo uvrstitev na lestvici WTA. Za zdaj še ne ve, ali bo igrala v Aziji ali bo odigrala na nekaj manjših turnirjih po Evropi.

Katarina Srebotnik in Andreja Klepač sta postavljeni kot 13. nosilki turnirja dvojic. | Foto: Sportida Katarina Srebotnik in Andreja Klepač sta postavljeni kot 13. nosilki turnirja dvojic. Foto: Sportida

Od Slovenk še Srebotnikova in Klepačeva

V konkurenci dvojic bosta Slovenijo zastopali Katarina Srebotnik in Andreja Klepač. Teniški igralki, ki sta postavljeni kot 13. nosilki turnirja dvojic, se bosta v prvem krogu sredi tedna pomerili s Slovakinjo Anno Karolino Schmiedlovo in Čehinjo Renato Voračovo.

Klepačeva se je s Španko Laro Arruabarreno lani uvrstila v četrtfinale, Srebotnikova pa s Francozinjo Caroline Garcia prav tako. Srebotnikova je bila leta 2006 z Rusinjo Dinaro Safino finalistka US Opna.

V torek bo nastopil tudi Slovenec z britanskim potnim listom Aljaž Bedene, ki ga v prvem krogu čaka 14. nosilec Nick Kyrgios iz Avstralije.

Ne spreglejte