Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
28. 6. 2017,
9.45

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,55

1

Natisni članek

Novak Đoković Boris Becker

Sreda, 28. 6. 2017, 9.45

6 let, 7 mesecev

Po bankrotu: Đoković Beckerju ponudil finančno pomoč

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,55

1

Boris Becker in Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Pred dnevi je udarila vest, da je Boris Becker, nekdanji prvi igralec sveta in nekdanji trener Novaka Đokovića, bankrotiral. Takoj za tem se mu je oglasil Đoković in mu ponudil pomoč.

Ko je srbski teniški zvezdnik izvedel za težave svojega nekdanje trenerja, ga je takoj poklical in mu ponudil pomoč, saj Nole do 49-letnega Nemca še danes čuti veliko spoštovanje.

Novak Đoković bi se rad z Beckerjem pogovoril na štiri oči. | Foto: Guliverimage/Getty Images Novak Đoković bi se rad z Beckerjem pogovoril na štiri oči. Foto: Guliverimage/Getty Images Đoković ga je takoj poklical

"Takoj, ko sem izvedel za to novico, sem ga poklical. Rekel mi je, da ni ravno tako in da so mediji nekoliko napihnili zgodbo. To je vse, kar vem v tem trenutku. Moram ga videti v Londonu. Še vedno sva prijatelja. Čeprav ne sodelujeva več, sva si še vedno zelo blizu," je razkril Novak, ki te dni igra na turnirju v Eastbournu.

Đoković in Becker sta sodelovala tri leta (2013–2016). Mnogi so menili, da njuno sodelovanje ne bo obrodilo sadov, vendar sta s svojimi uspehi vsem dvomljivcem zaprla usta. Zakaj sta pred letošnjo sezono končala sodelovanje, verjetno vesta samo onadva. Eden izmed razlogov naj bi bil tudi tako imenovani guru Pepe Imaz, ki na turnirjih spremlja Srba.

"Rekel sem mu, da bom vedno ob njem in da lahko vedno računa name." | Foto: "Rekel sem mu, da bom vedno ob njem in da lahko vedno računa name."

"Vedno lahko računa name"

Beograjčan je poudaril, da nemškega trenerja še vedno zelo spoštuje. "Borisa imam rad kot osebo in kot trenerja. Zelo je vplival na moje življenje in mojo kariero. Ravno zato mu želim pomagati na kakršenkoli način. Rekel sem mu tudi, da bom vedno ob njem in da lahko vedno računa name," je še povedal trenutno četrti igralec sveta, ki je v svoji karieri samo s turnirskimi nagradami zaslužil skoraj 110 milijonov dolarjev (98 milijonov evrov).

Nemec Boris Becker, trikratni teniški prvak Wimbledona, je pred tednom dni uradno bankrotiral. Zahtevo po razglasitvi bankrota je vložila zasebna banka Arbuthnot Latham & Co, saj jim Becker ni vrnil posojila vse od leta 2015. Beckerjevi odvetniški ekipi ni uspelo zagotoviti, da bo Nemec po spremenjenem načrtu financiranja in spremembah hipoteke na nepremičnino na Majorki lahko v kratkem vrnil šest milijonov evrov. Becker je bil po tej odločitvi šokiran.

Ne spreglejte