Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
11. 4. 2017,
14.48

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Dalila Jakupovič Kaja Juvan Tamara Zidanšek Andreja Klepač

Torek, 11. 4. 2017, 14.48

6 let, 6 mesecev

Pa naj še kdo reče, da so z dekleti težave #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Pokal Fed, Slovenija | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska teniška reprezentanca se bo prihodnji konec tedna v drugi evroafriški skupini pokala Fed v Litvi potegovala za uvrstitev v prvo skupino. V nasprotju s fanti so se vsa dekleta odzvala na povabilo kapetana Andreja Kraševca, ki pravi, da z dekleti do zdaj ni imel težav.

V bližnji preteklosti je imel Blaž Trupej kar nekaj težav s sestavo moške ekipe za Davisov pokal, potem ko sta svoj nastop odpovedala Blaž Kavčič in Blaž Rola. Pri dekletih, s katerimi je treba pregovorno delati v rokavicah, teh težav tokrat ni bilo. "Odkar sem kapetan, nisem imel nobenih težav. Vsa dekleta so zadovoljna in vesela," je z nasmehom na obrazu razlagal kapetan Andrej Kraševec, ki ima pred turnirjem bolj kot ne sladke skrbi.

Slovensko reprezentanco bodo zastopale Tamara Zidanšek (141. mesto), Dalila Jakupović (142. mesto), Kaja Juvan (596.) in najbolj izkušena Andreja Klepač, ki je med dvojicami 27. najboljša igralka na svetu. Polona Hercog zaradi poškodbe ne more igrati.

Spoznala je, da se dekleta borijo za preživetje

Kraševec se je odločil za pomlajeno reprezentanco, pravzaprav je vpoklical dekleta, ki na svetovni lestvici kotirajo najvišje. Najmlajša v ekipi je Kaja Juvan, ki je veliki slovenski up. Stara je 16 let in je šele začela spoznavati svet profesionalnega tenisa. Pravi, da je razlika med mladinkami in članicami velika, saj so v starejši konkurenci dekleta bolj izkušene in vse se borijo za preživetje v tenisu. Kot pravi, je v tem času dobila kar nekaj izkušenj in se že veseli novih izzivov.

Veliko pričakujejo tudi od mlade Tamare Zidanšek

V pokalu Fed bo prvič nastopila tudi Tamara Zidanšek, trenutno najboljša slovenska igralka na svetovni lestvici. "Poseben občutek je tekmovati v pokalu Fed. Gre za ekipno tekmovanje in je malo drugače. Igralke sodelujejo, gre za moštveni duh, tako da komaj čakam, da nastopim."

Pomembno vlogo bo imela tudi Andreja Klepač

Andreja Klepač je povedala, da se med kolegicami sploh ne počuti starejša. "Mislim, da je ekipa zelo mlada, vključno z menoj," je v šali povedala naša najizkušenejša članica, ki je prvič za reprezentanco igrala že leta 2004. Primorska igralka bo s svojimi izkušnjami skušala pomagati mlajšim tekmovalkam.

 

Kapetan: Po mojem mnenju imamo zelo dobro ekipo

V drugi evroafriški skupini bodo poleg Slovenije nastopile reprezentance Danske, Egipta, Litve, Luksemburga, Norveške, Južne Afrike in Švedske. Ekipe se bodo razdelile v dve skupini. Prvi dve iz skupine se uvrstita v naslednji krog. Najboljši dve ekipi se uvrstita v prvo skupino, medtem ko najslabši dve ekipi izpadeta v nižji rang.

Kapetan Andrej Kraševec je pred odhodom v Litvo optimističen. | Foto: Vid Ponikvar Kapetan Andrej Kraševec je pred odhodom v Litvo optimističen. Foto: Vid Ponikvar

"Zagotovo je cilj uvrstitev v prvo skupino. Po mojem mnenju imamo zelo dobro ekipo. Imamo dve najboljši slovenski igralki na svetovni lestvici, Andrejo Klepač, eno najboljših igralk v dvojicah na svetu, in Kajo Juvan, ki je ena najboljših mladink na svetu, tako da smo lahko optimistični," je na novinarski konferenci povedal Kraševec.

Ne spreglejte