Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 9. 2016,
7.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Karolina Pliškova Serena Williams tenis OP ZDA

Četrtek, 8. 9. 2016, 7.30

6 let, 6 mesecev

OP ZDA (WTA), 10. dan

Serena Williams še korak bližje rekordu, mlada Slovenka v četrtfinalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Serena Williams Halep Simona | Foto Reuters

Foto: Reuters

V polfinale OP ZDA sta se uvrstili tudi prva igralka sveta Serena Williams in Karolina Pliškova. Američanka je v treh nizih odpravil Romunko Simono Halep, Čehinja pa v manj kot uri komaj 18-letno Hrvatico Ano Konjuh. Za krono v New Yorku se potegujeta še nemka Angelique Kerber in Danka Caroline Wozniacki.

Štiriindvajsetletna Karolina Pliškova, ki je v osmini finala premagala Američanko Venus Williams, se bo v svojem premiernem polfinalu na turnirjih za grand slam v posamični konkurenci pomerila z njeno mlajšo sestro Sereno Williams. Ljubljenka občinstva v New Yorku, ki se poteguje za rekordno 23. lovoriko na turnirjih grand slam v konkurenci posameznic, je v četrtfinalu odpravila peto nosilko, Romunko Simono Halep.

Williamsova se je izkazala z 18 asi. Američanka, ki naskakuje rekordno sedmo zmago v New Yorku, je na turnirju prvič izgubila servis, prvič izgubila tudi niz, a na koncu vseeno izpolnila cilj in se uvrstila v polfinale.

Ne igra najboljšega tenisa, a zmaguje

"Nisem stoodstotna, ne igram svojega najboljšega tenisa, a zmagujem, to pa je najbolj važno. Ne morem se pritoževati," je bolj kot z igro zadovoljna z rezultatom Williamsova. Ponosna je lahko predvsem na svoj servis, dosegla je 18 asov, skrbi pa jo lahko 43 neizsiljenih napak, ki so ponujale nekaj možnosti tudi Romunki.

"Imela sem svoje priložnosti, nisem jih izkoristila, zato ne morem biti zadovoljna. Proti Sereni ni sramota izgubiti, toda porazi so različni, zato me boli, na kakšen način sem izgubila danes," je menila Halepova, ki še posebno obžaluje priložnost iz prve igre tretjega niza, ko ni izkoristila dveh zaključnih žogic: "Če bi ju izkoristila, bi se tekma zasukala drugače."

Čehinja v 58 minutah odpravila Hrvatico

Karolina Pliškova nadaljuje izjemen niz na ameriških igriščih. Tokrat je premagala hrvaško najstnico Ano Konjuh. | Foto: Reuters Karolina Pliškova nadaljuje izjemen niz na ameriških igriščih. Tokrat je premagala hrvaško najstnico Ano Konjuh. Foto: Reuters Dolgonoga Čehinja se je v četrtfinalu znesla nad Ano Konjuh, ki je bila po senzaciji v osmini finala, ko je izločila četrto nosilko Poljakinjo Agnieszko Radwansko, v četrtfinalu povsem v podrejenem položaju. Dalmatinka ni našla pravega odgovora na servis Čehinje.

Pliškova, ki je pred OP ZDA zmagala na teniškem turnirju WTA v Cincinnatiju z nagradnim skladom 2,8 milijona dolarjev, ji je oddala le štiri igre.

V finalu je presenetila Nemko Angelique Kerber in ji tako preprečila prevzem prvega mesta na svetovni lestvici. Tokrat se s Kerberjevo, olimpijsko podprvakinjo, prav tako lahko hipotetično sreča šele v finalu.

Nemka, ki je bila v četrtfinalu boljša od lanske finalistke OP ZDA Roberte Vinci, se bo v polfinalu zadnjega turnirja za grand slam v sezoni pomerila z Danko Caroline Wozniacki, ki je v četrtfinalu odpravila Latvijko Anastasijo Sevastovo.

Obetavna Slovenka v četrtfinalu

Obetavna slovenska teniška igralka Kaja Juvan se je v mladinskem delu odprtega teniškega prvenstva ZDA v New Yorku v igri dvojic uvrstila v četrtfinale. Skupaj s Poljakinjo Igo Swiatek sta v drugem krogu s 3:6, 6:3 in 10:4 premagali Američanki Nicole Frenkel in Taylor Johnson. Naslednji tekmici petih nosilk bosta Kitajki Xiyu Wang in Wushuang Zheng.

 

Ne spreglejte