Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 9. 2018,
8.40

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99

1

Natisni članek

teniški globus OP ZDA Rafael Nadal

Sobota, 1. 9. 2018, 8.40

5 let, 7 mesecev

OP ZDA (ATP), 5. DAN

Epski dvoboj: Nadal se je z mladim Rusom mučil štiri ure in pol #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99

1

Rafael Nadal | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V petek so na OP ZDA moški igrali dvoboje za uvrstitev v četrti krog tekmovanja. Rafael Nadal, ki do zdaj še ni oddal niza, se je moral v tretjem krogu precej namučiti. Kar nekaj sivih las mu je povzročil Karen Kačanov. V nadaljnje tekmovanje se je uvrstil tudi tretji nosilec Juan Martin del Potro.

Rafa se je meril z igralcem, ki si vse bolj utira pot proti teniškemu vrhu. Karen Kačanov je uravičil vlogo zahtevnega nasprotnika, a je na koncu vseeno zmagal Nadal, branilec lanske zmage v New Yorku. Igralca sta na igrišču preživela skoraj štiri ure in pol, dvoboj pa se je končal po štirih nizih. Zadnja dva niza sta se končala šele po podaljšani igri. Izid dvoboja je bil 5:7, 7:5, 7:6 (7), 7:6 (3).

"Zelo sem vesel, da se mi je uspelo uvrstiti naprej. Med dvobojem je bilo nekaj težkih situacij, saj je Kačanov igral zelo agresivno. Do naslednjega dvoboja se moram posvetiti nekaterim stvarem, vendar je dobra stvar to, da imam še možnosti za napredovanje," je takoj po dvoboju povedal Španec, ki meni, da Kačanova čaka svetla prihodnost.

Rus mu je vzel precej moči

"Napreduje in je še zelo mlad. Ima vse in je izjemen igralec. V svoji karieri bo dobil še veliko dvobojev. V igri ima veliko dobrih stvari, tako da ima pred seboj svetlo prihodnost. Zame je bil to tako fizično kot psihično zelo naporen dvoboj. Zato, da igramo takšne dvoboje, treniramo vsak dan," je še povedal Nadal. V naslednjem krogu ga čaka Gruzijec Nikoloz Basilašvili.

Borna Ćorić je za napredovanje v četrti krog potreboval le tri nize. | Foto: Guliverimage/Getty Images Borna Ćorić je za napredovanje v četrti krog potreboval le tri nize. Foto: Guliverimage/Getty Images

Ćorić in del Potro brez večjih težav

Hrvati imajo v igri še vedno dva igralca. Tokrat je na igrišču stopil Borna Ćorić, trenutno 20. igralec sveta. Njegov nasprotnik je bil Daniil Medvedev, ki ga je gladko premagal. Izid na koncu je bil 6:3, 7:5, 6:2.

V nadaljnje tekmovanje se je uvrstil tudi Juan Martin del Potro, tretji nosilec turnirja. Argentinec je v tretjem krogu premagal španskega veterana Fernanda Verdasca (7:5, 7:6 (3), 6:3).

Serena Williams
Sportal Serena po dvoboju s sestro Venus: Samo da je mimo
Ne spreglejte