Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 9. 2017,
7.26

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

ATP Juan Martin del Potro OP ZDA Rafael Nadal

Sobota, 9. 9. 2017, 7.26

6 let, 6 mesecev

OP ZDA (ATP), 12. dan

Nadal še četrtič v finalu OP ZDA. Nasproti mu bo stal Južnoafričan.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Rafael Nadal | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Dvanajsti dan OP ZDA smo dobili moška finalista. Še četrtič bo v finalu US Opna zaigral Španec Rafael Nadal, ki je s 3:1 v nizih izločil Juana Martina del Potra. Pomeril se bo z Južnoafričanom Kevinom Andersonom, ki je bil s 3:1 boljši od Španca Pabla Carrena Buste.

Prva sta se na osrednjem igrišču pomerila Južnoafričan Kevin Anderson in Španec Pablo Carreno Busta, ki do tega obračuna na turnirju še ni oddal niza. V polfinalu, v katerem sta na turnirjih za grand slamih oba zaigrala prvič, Špancu ni šlo po načrtih. Busta je sicer dobil prvi niz, Anderson pa naslednje tri in se razveselil uspeha kariere.

Anderson ostal brez besed

Kevin Anderson se je med drugim zapisal v zgodovino kot prvi Južnoafričan, ki se je uvrstil v finale turnirja za grand slam. "Ne vem, kaj naj rečem ta trenutek. Turnirji za grand slam so izjemno zahtevni in za nas je velik privilegij, če lahko igramo z nekaterimi najboljšimi igralci. To je tisto, za kar treniramo. Dvoboj je bil neverjetno težek. Za oba je bilo prvič in igrala sva ne enem najbolj priljubljenih igrišč v tenisu. Trenutno sem za luno in dovolil si bom proslaviti to zmago," je povedal šele 28. nosilec turnirja, ki se je na začetku letošnjega leta še boril s poškodbo kolka.

Live US Open Tennis Championships en Vivò y en directo

Objavil/a Rafa Nadal dne 8. september 2017

Nadal še četrtič

Še bolj zanimivo je bilo med Nadalom in del Potrom, ki sta se pomerila še 14. v karieri. S 3:1 v nizih je slavil Španec, ki bo v finalu US Opna zaigral še četrtič. Dvoboj se je končal že po dobrih dveh urah in pol. Nadal je naredil korak naprej tudi na družbenih omrežjih, saj se je prvič v živo javil prek Facebooka.

Španec je v tem dvoboju dosegel 45 "winnerjev" in 20 neizsiljenih napak. Na OP ZDA bo lovil tretjo zmago in drugo letošnjo na turnirjih za grand slam, potem ko je slavil že v Parizu. "Po nekaj težkih letih je letošnje leto zame zelo čustveno. To, da sem se vrnil na to izjemno igrišče pred takšno občinstvo in da se imam možnost boriti za lovoriko, je zame nekaj posebnega," je takoj po dvoboju povedal 31-letni Majorčan, ki bo tudi v finalu velik favorit.

Rojer in Tecau dobila turnir dvojic

Nizozemec Jean-Julien Rojer in Romun Horia Tecau sta zmagovalca Odprtega prvenstva ZDA v konkurenci dvojic. V finalu sta 12. nosilca premagala 11. nosilca, Španca Feliciana Lopeza in Marca Lopeza, s 6:4, 6:3. Za zmagovalca je to druga skupna lovorika na turnirjih največje četverice po Wimbledonu 2015.

Rezultati v živo:

Ne spreglejte