Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 9. 2023,
7.40

Osveženo pred

8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

Natisni članek

Grand Slam tenis Andrej Rubljov Danil Medvedjev Aleksander Zverev Carlos Alcaraz OP ZDA

Četrtek, 7. 9. 2023, 7.40

8 mesecev

OP ZDA, 10. dan (ATP)

Alcaraz je pripravljen na veliko bitko, v polfinalu tudi Medvedjev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65
Carlos Alcaraz | Carlos Alcaraz brani lansko zmago na OP ZDA. | Foto Guliverimage

Carlos Alcaraz brani lansko zmago na OP ZDA.

Foto: Guliverimage

Na teniškem OP ZDA sta bila v moškem delu na sporedu še dva četrtfinalna obračuna. V prvem je Daniil Medvedjev s 6:4, 6:3 in 6:4 izločil Andreja Rubljova, Carlos Alcaraz pa brez težav Aleksandra Zvereva in se že veseli polfinalnega dvoboja.

Arina Sabalenka
Sportal Sabalenka še naprej zanesljiva, Američanka ruši vse pred seboj

Le dve uri in 24 minut

Carlos Alcaraz uspešno nadaljuje svojo pot proti drugemu naslovu na turnirju OP ZDA in tretjemu naslovu na turnirjih za grand slam. V četrtfinalu ga je tokrat čakal Aleksander Zverev, ki ga je mladi Španec premagal po treh nizih. Praktično je bil boljši ves dvoboj, ta pa je trajal le dve uri in 24 minut. "Zelo lepo mi je igrati na tem igrišču, tukaj v New Yorku. Tukaj kažem svoj najboljši tenis," je po gladki zmagi uvodoma povedal Carlos Alcaraz, ki je lani imel precej težjo pot do velikega finala.

"Lansko leto je bilo zelo težko, saj sem od četrtega kroga igral pet nizov, da sem prišel do finala. Tokrat sem odigral le en dvoboj, ki je trajal štiri nize. Fizično se odlično počutim in pripravljen sem na veliko bitko v polfinalu, ko bom igral proti Medvedjevu," je dodal 20-letni Španec. Statistika Alcaraza na turnirjih za grand slam je izjemna. Na zadnjih štirih turnirjih za grand slam ima namreč razmerje zmag in porazov 24-1 in je na dobri poti, da še drugič zmaga na OP ZDA. Letos je zmagal že na šestih turnirjih, skupno razmerje zmag in porazov pa je 58-6.

Tudi Medvedjev brez večjih težav v polfinale

Daniil Medvedjev je zaradi visoke vlage precej trpel. | Foto: Guliverimage Daniil Medvedjev je zaradi visoke vlage precej trpel. Foto: Guliverimage

Prvi moški četrtfinale pa je dobil tretjepostavljeni Daniil Medvedjev, ki je v ruskem dvoboju po slabih treh urah ugnal osmopostavljenega rojaka Andreja Rubljova s 6:4, 6:3, 6:4. Zmagovalec US Opna 2021 je dosegel na videz lahko zmago nad prijateljem, ki je tudi boter njegove hčerke, toda v prav vseh nizih je kazalo na uspeh Rubljova, a temu po odvzemu servisa ni uspelo izkoristiti priigrane prednosti.

V vseh treh nizih je namreč Rubljov Medvedjevu odvzel po dva servisa. Da je bilo tesno, priča tudi podatek o zadnji točki, saj je Medvedjev izkoristil šele peto točko za končno zmago.

"Nekoč bo nekdo na tem igrišču še umrl. To je brutalno. Edino, kar je bilo v teh pogojih dobro, je to, da sva trpela oba. Na koncu se je izšlo dobro, čeprav je bilo veliko nihanj v igri obeh," je po tekmi dejal zmagovalec in imel pri tem v mislih predvsem zelo soparno vreme pri temperaturi 34 stopinj Celzija, ki je načela kondicijo obeh igralcev.

OP ZDA, ATP, četrtfinale:

Daniil Medvedjev (Rus, 3) : Andrej Rubljov (Rus, 8) 6:4, 6:3, 6:4
Carlos Alcaraz (Špa, 1) : Aleksander Zverev (Nem, 12) 6:3, 6:2, 6:4

OP ZDA Coco Gauff
Sportal Kot nekoč Serena: Gauff v dobri uri prvič v polfinale
Novak Đoković OP ZDA
Sportal Đoković in Shelton pisala zgodovino v New Yorku
 
Ne spreglejte