Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 6. 2017,
16.25

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Katarina Srebotnik OP Francije Pariz Andreja Klepač Simona Halep

Sobota, 3. 6. 2017, 16.25

6 let, 7 mesecev

OP FRANCIJE (WTA), 7. DAN

Srebotnikovi ni do smeha, Klepačeva reševala slovensko čast

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Katarina Srebotnik | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Slovenija ima v konkurenci ženskih parov v 3. krogu eno predstavnico. Osma nosilka Katarina Srebotnik je z Američanko Abigail Spears odprto prvenstvo Francije v Parizu v konkurenci ženskih dvojic končala v drugem krogu, Andreja Klepač pa je skupaj s Španko Mario Jose Martinez Sanchez preskočila ameriško oviro. Med posameznicami se je poslovila deveta nosilka.

Izkušena slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik in njena soigralka Američanka Abigail Spears, osmi nosilki turnirja z nagradnim skladom 36 milijonov evrov, sta v prvem krogu ukanili špansko navezo Lara Arruabarrena-Arantxa Parra-Santonja in zmagali s 6:4, 3:6 in 6:4.

V drugem nastopu sta vlogo favoritinj upravičili le v prvem nizu, nato pa klonili proti romunsko-kitajskemu paru. Za slovensko-ameriško navezo sta bili v soboto usodni Romunka Irina Camelia Begu in Kitajka Saisai Zheng, ki sta zmagali z 1:6, 6:4 in 6:3.

Andreja Klepač je s špansko soigralko prepustila ameriškemu paru le pet iger. | Foto: Vid Ponikvar Andreja Klepač je s špansko soigralko prepustila ameriškemu paru le pet iger. Foto: Vid Ponikvar

Več razlogov za zadovoljstvo je imela Andreja Klepač. Primorka je s Španko Mario Jose Martinez-Sanchez nadigrala Američanki Jennifer Brady in Alison Riske. Prepustila jim je le pet iger.

Srebotnikova je Roland Garros v konkurenci dvojic že končala, še vedno pa je v igri med mešanimi pari. Skupaj z Južnoafričanom Ravenom Klaasenom sta se kot četrta nosilca prebila v drugi krog.

Francozinja izenačila dosežek kariere

Med posameznicami se je Romunka Simona Halep z zmago proti Rusinji Dariji Kasatkini uvrstila v četrti krog. Finalistka turnirja v Parizu leta 2014 in tretja nosilka je zmagala s 6:0 in 7:5.

Od francoske prestolnice pa se je v tretjem krogu poslovila deveta nosilka Agnieszka Radwanska, ki je z 2:6 in 1:6 izgubila proti domačinki Alize Cornet. Poljakinja je na štadionu Philippe Chatrier osvojila le tri igre, Francozinja, 43. igralka sveta, pa se je veselila izenačanja najboljše uvrstitve na grand slam turnirju. Drugič v karieri se je uvrstila med 16 najboljših.

Alize Cornet ne mara zgodnjih tekem. | Foto: Reuters Alize Cornet ne mara zgodnjih tekem. Foto: Reuters

"Prosila sem, naj me ne uvrstijo na prvi dvoboj dneva ob 11. uri. Ne maram igrati zgodnjih tekem, počutim se, kot da sem pravkar prišla iz postelje," se je po dvoboju, pa čeprav je bila uspešna, pritoževala Cornetova. S svojo zmago je sicer pripomogla k največjemu uspehu francoskega ženskega tenisa na največjem domačem tekmovanju, saj Francozinje v Parizu že 23 let niso imele treh igralk med najboljšimi 16, kolikor se jih je tja uvrstilo letos.

Preostale dvoboje so morali kmalu po 17. uri zaradi dežja prekiniti, po dveh urah čakanja pa so nato prireditelji in igralci obupali ter potegnili črto pod deževno pariško soboto.

OP Francije, WTA:

Ženske, dvojice, 2. krog:
Irina Camelia Begu/Saisai Zheng (Rom/Kit) : Katarina Srebotnik/Abigail Spears (Slo/ZDA, 8) 1:6, 6:4, 6:3;
Andreja Klepač/Maria Jose Martinez-Sanchez (Slo/Špa, 15) : Jennifer Brady/Alison Riske (ZDA) 6:2, 6:3.

Ženske, 3. krog:
Simona Halep (Rom, 3) : Darija Kasatkina (Rus, 26) 6:0, 7:5;
Alize Cornet (Fra) : Agnieszka Radwanska (Pol, 9) 6:2, 6:1;
Caroline Wozniacki (Dan, 11) : Catherine Bellis (ZDA) 6:2, 2:6, 6:3
Carla Suarez Navarro (Špa, 21) : Jelena Vesnina (Rus, 14) 6:4, 6:4;
Caroline Garcia (Fra, 28) : Su-Wei Hsieh (Tjp) 6:4, 4:6, 9:7;
 
Ne spreglejte