Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 1. 2017,
13.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Melbourne OP Avstralije Andy Murray Roger Federer

Petek, 20. 1. 2017, 13.10

6 let, 6 mesecev

OP AVSTRALIJE, 5. DAN (MOŠKI)

Federer spomnil na šampionska leta, Britanec postavil mejnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Roger Federer | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Britanski teniški zvezdnik Andy Murray, prvi igralec na svetu, se je na odprtem prvenstvu Avstralije brez večjih težav uvrstil v osmino finala. V 3. krogu je v treh nizih je odpravil Američana Sama Querreyja. V zadnjem dvoboju dneva je Švicar Roger Federer nadigral Čeha Tomaša Berdcyha.

Švicarski teniški igralec Roger Federer je osvojil že 17 grand slam turnirjev.  Po zmagi nad desetim nosilcem Tomašom Berdcyhom je korak bližje 18. Razorožil je najboljšega Čeha in navdušil občinstvo. V osmini finala ga čaka najboljši azijski teniški igralec Kei Nišikori.

Peti dan OP Avstralije so na svoj račun prišli ljubitelji tenisa v Veliki Britaniji. Med 16 najboljših se ni uvrstil le prvi igralec sveta Andy Murray, ampak tudi njegov rojak Daniel Evans, ki je po Hrvatu Marinu Čiliću presenetil še Avstralca Bernarda Tomica. Teniški igralec iz Birminghama se je prvič v karieri na enem izmed štirih največjih turnirjev na svetu uvrstil v osmino finala.

Murray še čuti bolečine v gležnju

Andy Murray prvič v Melbournu nastopa kot prvi igralec sveta. | Foto: Reuters Andy Murray prvič v Melbournu nastopa kot prvi igralec sveta. Foto: Reuters Po senzacionalnem slovesu šestkratnega zmagovalca Australian Opna Novaka Đokovića se je za Škota odprla avtocesta do finala in prvega naslova na turnirjih za grand slam v Melbournu. Prav Srb je bil Murrayjev krvnik v štirih Murrayjevih zadnjih finalih na OP Avstralije.

"Počutil sem se bolje in tudi moje gibanje je bilo boljše, ko sem se malce ogrel in uigral. Še nekoliko čutim gleženj, zaradi česar sem bil nekoliko živčen na začetku, vendar pa sem bil v dvoboju iz igre v igro boljši," je dejal Murray.

Nasprotnik Škota z novo pridobljenim plemiškim nazivom sir v osmini finala bo Nemec Mischa Zverev, ki je ugnal Tunizijca Maleka Jazirija s 6:1, 4:6, 6:3, 6:0.

Brez večjih presenečenj

Stan Wawrinka je izločil Viktorja Troickega. | Foto: Reuters Stan Wawrinka je izločil Viktorja Troickega. Foto: Reuters V osmino finala je napredoval tudi japonski teniški zvezdnik Kei Nišikori, ki je brez izgubljenega niza odpravil Slovaka Lukaša Lacka.

V nadaljevanje turnirja se je uvrstil tudi Stan Wawrinka, četrti postavljeni igralec iz Švice, ki je s 3:6, 6:2, 6:2, 7:6 (7) premagal Srba Viktorja Troickega. Italijan Andreas Seppi se bo za mesto v četrtfinalu udaril z Wawrinko, ki je prvi naslov na turnirjih za grand slam osvojil pred tremi leti prav v Melbournu. Italijan je v tretjem krogu premagal Belgijca Steva Darcisa s 4:6, 6:4, 7:6 (1), 7:6 (2).

V druščini najboljših šestnajst teniških igralcev je tudi Francoz Jo-Wilfried Tsonga, 12. nosilec, ki ga je v tretjem krogu precej namučil Američan Jack Sock. Francoz je slavil s 7:6 (4), 7:5, 6:7 (8), 6:3.

OP Avstralije, 5. dan (moški):

3. krog:
Andy Murray (VBr, 1) : Sam Querrey (ZDA, 31) 6:4, 6:2, 6:4;
Stan Wawrinka (Švi, 4) : Viktor Troicki (Srb, 29) 3:6, 6:2, 6:2, 7:6 (7);
Kei Nišikori (Jap, 5) : Lukaš Lacko (Slk) 6:4, 6:4, 6:4;
Roger Federer (Švi, 17) : Tomaš Berdych (Češ, 10) 6:2, 6:4, 6:4;
Jo-Wilfried Tsonga (Fra, 12) : Jack Sock (ZDA, 23) 7:6 (4), 7:5, 6:7 (8), 6:3;
Daniel Evans (VBr) : Bernard Tomic (Avs, 27) 7:5, 7:6 (2), 7:6 (3);
​Mischa Zverev (Nem) : Malek Jaziri (Tun) 6:1, 4:6, 6:3, 6:0;
Andreas Seppi (Ita) : Steve Darcis (Bel) 4:6, 6:4, 7:6 (1), 7:6 (2);
Ne spreglejte