Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 1. 2017,
8.13

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Venus Williams Serena Williams Mirjana Lučić Baroni Coco Vandeweghe OP Avstralije Melbourne

Četrtek, 26. 1. 2017, 8.13

6 let, 6 mesecev

OP AVSTRALIJE, 11. DAN, ŽENSKE

Serena brez milosti do Hrvatice, ki jo navdihuje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
Serena Williams Mirjana Lučić | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na Odprtem prvenstvu Avstralije se bosta za lovoriko pomerili sestri Williams. Najprej se je v finale teniškega vrhunca v Melbournu uvrstila 36-letna Američanka Venus Williams, in sicer po 14 letih. Njena tekmica bo mlajša sestra Serena Williams, ki je Hrvatici Mirjani Lučić-Baroni prepustila le tri igre.

Ko se je 36-letna Venus Williams nazadnje uvrstila v finale OP Avstralije, je v odločilnem dvoboju za lovoriko zaigrala proti mlajši sestri Sereni Williams. Pisalo se je leto 2003. V soboto se bo po 14 letih na igrišču Rod Laver Arena zgodovina ponovila.

OP Avstralije, 10. dan (ženske)

OP Avstralije, 11. dan (moški)

Serena, druga igralka sveta, ki bi se z novim naslovom na svetovni jakostni lestvici vrnila na prvo mesto, je v drugem polfinalnem dvoboju zlahka odpravila hrvaško senzacijo turnirja, le leto dni mlajšo Mirjano Lučić-Baroni. V 50 minutah ji je oddala le tri igre in si zagotovila možnost, da se v soboto vpiše v zgodovino s 23. osvojenim turnirjem za grand slam, s katerim bi na večni lestvici prehitela legendarno Nemko Steffi Graf.

Največe sanje sester Williams

Mirjana Lučić-Baroni se je po 18 letih uvrstila v polfinale grand slam turnirja. | Foto: Reuters Mirjana Lučić-Baroni se je po 18 letih uvrstila v polfinale grand slam turnirja. Foto: Reuters "Lučić Baroni je moja inspiracija, vse čestitke tudi za današnji dvoboj ... To, da bom spet igrala v finalu z Venus, to so najine največje sanje. Ona je tudi moja največja tekmica. Ne glede na to, kaj se bo v finalu zgodilo, obe bova zmagali, gotovo je, da bo Williamsova na koncu osvojila turnir," je takoj po nastopu dejala Serena.

Serena je osvojila OP Avstralije že šestkrat, v soboto pa jo čaka že osmi nastop v finalu. S sestro Venus se bo v sklepnem dejanju turnirja za grand slam pomerila prvič po letu 2009, ko sta igrali na sveti angleški travi v Wimbledonu. To bo že njun deveti veliki finale. Serena ima boljše razmerje v medsebojnih srečanjih, saj vodi s 6:2.

Venus se ni mogla sprostiti niti za trenutek

Veliko več dela od svoje mlajše sestre je imela v polfinalu Venus, ki ji je nasproti stala 25-letna Coco Vandeweghe. Posebej v prvem nizu, ki ga je izgubila v podaljšani igri, v naslednjih dveh nizih pa je skupaj oddala le pet iger.

Venus Williams je v prvem polfinalu po treh nizih premagala 11 let mlajšo rojakinjo Coco Vandeweghe. | Foto: Reuters Venus Williams je v prvem polfinalu po treh nizih premagala 11 let mlajšo rojakinjo Coco Vandeweghe. Foto: Reuters

V finalu bo skušala Venus osvojiti svoj osmi grand slam turnir, prvi v Melbournu. "V polfinalu se nisem mogla niti za trenutek sprostiti. Šele proti koncu tretjega niza sem pomislila, da bi tole pa lahko zmagala. Zelo dobro je igrala, neverjetno. Obenem pa smo Američanke dokazale izjemne predstave, tri smo v polfinalu, več kot sanjsko," je povedala 36-letna Venus.

OP Avstralije, polfinale (ženske):

Serena Williams (ZDA, 2) : Mirjana Lučić-Baroni 6:2, 6:1;
Venus Williams (ZDA, 13) : Coco Vandeweghe (ZDA) 6:7 (3), 6:2, 6:3.

Ne spreglejte