Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
16. 5. 2017,
11.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Natisni članek

Rim Aljaž Bedene Novak Đoković

Torek, 16. 5. 2017, 11.00

6 let, 6 mesecev

Đoković spet dvignil veliko prahu, bo padel tudi proti Slovencu? #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48
Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V torek se bo na turnirju v Rimu Aljaž Bedene, ki igra pod britansko zastavo, pomeril z razglašenim Novakom Đokovićem, ki je vse prej kot v dobri formi. Đoković  je z najnovejšim videom v medijih dvignil kar nekaj prahu.

V torek se bo okrog 15. ure v Rimu začel za slovenske ljubitelje športa zelo zanimiv dvoboj, saj se bosta na osrednjem igrišču udarila Aljaž Bedene in Novak Đoković. Dejstvo je, da Đoković v zadnjem času ne igra svojega najboljšega tenisa. Za Aljaža, ki igra za Veliko Britanijo, lahko trdimo ravno nasprotno. Ljubljančan je trenutno v dobri formi, kar kažejo tudi njegovi zadnji rezultati in njegov položaj na svetovni lestvici, na kateri trenutno zaseda 55. mesto.

Na treningu Novaka Đokovića legendarni Hrvat

V zadnjih dneh se veliko ugiba o tem, kdo bi lahko prevzel dirigentsko palico v taboru Novaka Đokovića. Še najpogosteje omenjajo Američana Andreja Agassija in Peta Samprasa. Srbski zvezdnik je dvignil precej prahu, potem ko je objavil video, na katerem trenira z nekdanjim teniškim igralcem Goranom Ivaniševićem. "Poglejte, kdo se mi je pridružil na treningu v Rimu," je na svojem profilu zapisal 12-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Goran Ivanišević trenutno trenira Čeha Tomaša Berdycha, vendar je že pred časom dejal, da ponudbe Novaka Đokovića ne bi nikoli zavrnil. Se nam obeta srbsko-hrvaška naveza?

Đoković razglašen, Bedene v življenjski formi

Igralca sta se do zdaj pomerila dvakrat, in sicer leta 2015 na OP Avstralije in leto dni pozneje na OP Francije. Obakrat je bil boljši Srb. Lahko Aljaž Bedene tokrat pripravi prvovrstno presenečenje in izloči nekdanjega prvega igralca sveta?

Aljaž Bedene | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Bedene je na letošnjih devetnajstih dvobojih na pesku izgubil le dvakrat. Sprva je zmagal na dveh turnirjih serije challenger. Na turnirju serija ATP v Budimpešti se je prebil vse do finala, kjer je moral priznati poraz Francozu Beinotu Paireju, v Istanbulu pa je v drugem krogu izgubil proti šestemu igralcu sveta Milošu Raoniću. Dvoboj je bil precej tesen, saj sta se dva niza končala šele po podaljšani igri.

Novak Đoković, ki je pred kratkim razpustil ves strokovni štab, je že nekaj časa v krizi. Kot je že večkrat povedal, od lanskega OP Francije na najde prave forme. Nole je v letošnji sezoni dobil le uvodni turnir v Dohi, preostali turnirji pa so se končali daleč pod njegovimi pričakovanji. Še najboljši je bil pretekli teden v Madridu, ko se mu je uspelo prebiti do polfinala, kjer ga je po dveh nizih pod hladno prho poslal trenutno nepremagljivi Rafael Nadal.

Ne spreglejte