Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
13. 7. 2017,
10.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

Novak Đoković

Četrtek, 13. 7. 2017, 10.22

6 let, 6 mesecev

Đoković je razkril, da ima težave že več kot leto in pol

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50
Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V sredo so ljubitelji tenisa doživeli šok, ko je Novak Đoković zaradi poškodbe predal dvoboj Tomašu Berdychu. Srb je pozneje razkril, da ima težave že leto in pol. Bo moral na operacijo?

Mnogi so mislili, da ima nekdanji prvi igralec sveta težave z ramo, vendar je težava v komolcu. "Zaradi tega sem moral predati dvoboj. Naredil sem vse, da se pripravim na dvoboj, saj sem bil od torka sposoben igrati približno pol ure. Pri forhendu in servisu sem čutil največje bolečine in ni bilo smisla, da nadaljujem," je po dvoboju na novinarski konferenci povedal Đoković.

"Bolečina ni bila nič manjša, ampak je bila samo še večja." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Bolečina ni bila nič manjša, ampak je bila samo še večja." Foto: Guliverimage/Getty Images Bil je dve uri in pol na mizi

Novaka so mučile bolečine že v dvoboju proti Adrianu Mannarinu, a se je vseeno odločil, da poskuša. Kmalu je ugotovil, da je bolje, da preda dvoboj. Đokoviću prav tako ni šel na roko razpored, ki ga je imel v zadnjih dneh, a kot je sam povedal, je poskusil vse, da bi igral.

"Po ogrevanju sem bil dve uri in pol na mizi, a preprosto vsa zdravljenja in terapije niso pomagale. Bolečina ni bila nič manjša, ampak je bila samo še večja. Vsak dan je bilo huje. Bolečino sem začutil na začetku turnirja, s svojim fizioterapevtom in zdravniki iz ATP sem poskušal vse, a žal nisem mogel več igrati. Tudi pomislil nisem, da ne bi stopil na igrišče, želel sem poskusiti," je povedal Beograjčan, ki je prvič po osmih letih predal dvoboj na turnirjih za grand slam.

Bo moral na operacijo?

Novak je pozneje srbskim medijem razkril, da ne izključuje možnosti, da bo moral iti na operacijo. "Bilo je nekaj govora o operaciji, ampak ne verjamem v njih. Povedali so mi, da je možnost, da jo preložimo in dokler protivnetna zdravila delujejo, bo dovolj. Sam menim, da tudi to ni dobro – da me nekdo reže ali da se zastrupljam s tabletami. Nobena rešitev ni dobra, edina logična rešitev je počitek."

Na koncu prvega niza je pri vsakem udarcu čutil bolečino. | Foto: Guliverimage/Getty Images Na koncu prvega niza je pri vsakem udarcu čutil bolečino. Foto: Guliverimage/Getty Images

S polovičnim servisom bi še lahko …

Đoković je še povedal, da je imel sprva težave le pri izvajanju začetnega udarca, potem pa ga je začelo boleti še pri izvajanju forhenda. "V torek in sredo me je začelo boleti še pri forhendu. Pred koncem prvega niza sem začutil bolečino pri vsakem forhendu. S polovičnim servisom bi lahko igral in morda končal dvoboj, ampak s polovičnim forhendom bi bila to misija nemogoče. Če bi nadaljeval, vem, da bi bila stvar še hujša," je povedal 12-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Ne spreglejte