Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 1. 2017,
8.53

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

Natisni članek

tenis Andy Murray Mischa Zverev

Nedelja, 22. 1. 2017, 8.53

6 let, 6 mesecev

OP Avstralije, 7. dan, moški

Avstralska senzacija v četrtfinalu nad Federerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40
Mischa Zverev | Foto Reuters

Foto: Reuters

Potem ko je povabljeni Uzbekistanec Denis Istomin v drugem krogu OP Avstralije izločil drugega nosilca Novaka Đokovića, se zdaj od tekmovanja poslavlja še prvi nosilec Andy Murray. Britanca je s 3:1 v nizih premagal Nemec Mischa Zverev, ki se bo v četrtfinalu pomeril z Rogerjem Federerjem.

Nemški teniški igralec Mischa Zverev se je podpisal pod presenečenje na OP Avstralije. Proti favoriziranemu Murrayju je naprej dobil prvi niz s 7:5, nato izgubil drugega (5:7), v nadaljevanju pa dobil še dva niza (6:2, 6:4) in si priboril veliko zmago nad številko ena moškega tenisa. V Moskvi rojeni 29-letnik je zmago nad Britancem dočakal po treh urah in 36 minutah igre.

Murray prvič po letu 2009

Olimpijski prvak, zmagovalec lanskega olimpijskega turnirja v Riu, je nazadnje tako zgodaj že pred četrtfinalom na odprtem prvenstvu Avstralije izpadel leta 2009. Murray, glavni favorit za zmago, je ostal brez prvega naslova v Melbournu, kjer se je do zdaj petkrat uvrstil v finale, a vsakič doživel poraz in ostal brez lovorike.

Britanec ostaja pri treh osvojenih turnirjih za grand slam, dvakrat je slavil na domačem turnirju v Wimbledonu v letih 2013 in 2016, leta 2012 pa je osvojil tudi turnir v New Yorku, US Open.

Prvič po odprtem prvenstvu Francije leta 2004 se je na katerem od turnirjev za grand slam zgodilo, da sta v uvodnih dvobojih izpadla glavna favorita, prvi in drugi nosilec. Uzbekistanec Denis Istomin je v drugem krogu turnirja izločil Srba Novaka Đokovića, nekdanjega prvega igralca sveta, šestkratnega zmagovalca turnirja za grand slam v Melbournu.

V Moskvi rojeni teniški igralec je z zmago nad Britancem vpisal uspeh kariere. | Foto: Reuters V Moskvi rojeni teniški igralec je z zmago nad Britancem vpisal uspeh kariere. Foto: Reuters

Največji uspeh kariere

Devetindvajsetletni Zverev je z izločitvijo prvega igralca sveta vpisal največji uspeh v karieri, saj se nikoli poprej na katerem od turnirjev velike četverice ni prebil v četrtfinale, prav tako še ni zmagal na katerem od turnirjev najvišje kakovostne ravni. Nemec je sin nekdanjega ruskega teniškega igralca Aleksandra Zvereva starejšega, ki je tudi njegov trener, teniški igralec je prav tako njegov deset let mlajši brat Aleksander.

Za polfinale s Federerjem

Povratnik po poškodbi kolena Federer je bil v osmini finala odprtega prvenstva Avstralije z izidom 3:2 v nizih boljši od Japonca Keia Nishikorija in se bo za polfinale pomeril z Nemcem. V četrtfinalu bo zaigral še en Švicar Stan Wawrinka. Četrti nosilec edinega turnirja za grand slam na najmanjši celini je bil v treh nizih boljši od Italijana Andreasa Seppija. Wawrinka se bo v četrtfinalu pomeril s Francozom Jo-Wilfriedom Tsongajem, ki je v štirih nizih premagal Britanca Daniela Evansa.

OP Avstralije, osmina finala , moški

Mischa Zverev (Nem) : Andy Murray (VBR, 1) 7:5, 5:7, 6:2, 6:4
Stan Wawrinka (Švi, 4) : Andreas Seppi (Ita) 7:6 (2), 7:6 (4), 7:6 (4)

Roger Federer (Švi) : Kei Nishikori (Jap) 6:7 (4), 6:4, 6:1, 4:6, 6:3;
Jo-Wilfried Tsonga (Fra) : Daniel Evans (VBr) 6:7 (4), 6:2, 6:4, 6:4.

Ne spreglejte