Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
14. 5. 2017,
12.53

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,98

Natisni članek

Novak Đoković

Nedelja, 14. 5. 2017, 12.53

6 let, 6 mesecev

Novaku Đokoviću se je življenje zelo spremenilo

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,98
Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Novak Đoković je na turnirju v Madridu izpadel v polfinalu, potem ko je moral priznati premoč Rafaelu Nadalu. "Bil je čas, da se nekaj spremeni, in to smo naredili na željo vseh nas," je na novinarski konferenci razkril Đoković.

Trenutno drugi igralec sveta bo na OP Francije v veliki nevarnosti, da izgubi drugo mesto na svetovni lestvici. Noletu v Madridu ni uspelo ubraniti lanske zmage, s tem pa je izgubil 240 točk, medtem ko lahko Nadal veliko pridobi. V primeru, da v nedeljo zmaga v finalu Madrida, se bo Novaku približal na vsega 1.700 točk.

Družina mu zelo veliko pomeni. | Foto: Instagram/Getty Images Družina mu zelo veliko pomeni. Foto: Instagram/Getty Images "Čutil sem, da moram začeti znova"

Srbski zvezdnik se trenutno ne ubada s preračunavanjem na lestvici, saj so zanj trenutno zasebne stvari pomembnejše. "Življenje se mi je v zadnjih desetih letih precej spremenilo. Postal sem oče in kmalu bom dobil še drugega otroka. Po desetih mesecih sem končal sodelovanje s svojo ekipo. Ni veliko igralcev, ki so imeli tako dolgo istega trenerja, kondicijskega trenerja in fizioterapevta. Dajem vse od sebe, da bi se znova našel, našel novo pot in novo moč. To, kar se je zgodilo, je za menoj in na to sem ponosen, ampak zdaj moram obrniti nov list. Potreboval sem spremembo, čutil sem, da moram začeti znova."

Čas in potrpljenje

Beograjčan že skoraj leto dni išče pravo formo, vse od lanske zmage v Parizu. Po zmagi ni več našel prave motivacije in čustveno je bil povsem prazen. Pričakovanja za letošnjo sezono so bila velika, a se stvari niso odvijale po načrtih. "Začetek sezone je bil res dober, potem ko sem zmagal v Dohi. Na žalost sem v Avstraliji hitro izpadel. V Davisovem pokalu je šlo bolje, vendar nisem bil na ravni, kot sem si jo želel. Vesel sem, da sem v Madridu prišel do polfinala. To je najboljši rezultat v tej sezoni in znak, da sem na pravi poti. Verjetno v tem procesu vračanja potrebujem še nekaj časa in potrpljenja."

Zaveda se, da se lahko pobere. | Foto: Reuters Zaveda se, da se lahko pobere. Foto: Reuters

Ve, da mu lahko znova uspe

Kljub temu da so rezultati daleč od želenega, ima še vedno veliko željo po zmagah na največjih turnirjih. Njegovi cilji ostajajo isti. Na turnirje ne želi hoditi samo zato, da bo tam igral. "Na turnirjih želim priti do konca in se boriti za lovorike. Želim biti najboljši in osvajati lovorike. Hvaležen sem za vse izkušnje na turnirjih in ker sem del zgodovine. To mi daje samozavest, ker vem, kaj mi je prej uspevalo. Zavedam se, da mi lahko to znova uspe. Moram verjeti vase."

"Seveda, da želim zmagovati, ampak tisto, kar želim povedati, da ljudje ne razumejo, da v teh trenutkih moram najti nov motiv in moč." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Seveda, da želim zmagovati, ampak tisto, kar želim povedati, da ljudje ne razumejo, da v teh trenutkih moram najti nov motiv in moč." Foto: Guliverimage/Getty Images

Zakaj bi se obremenjeval?

Novak ne skriva svojih visokih ambicij za v prihodnje, vendar se s tem ne želi preveč obremenjevati. Kot je povedal, se sploh ne bi več ukvarjal s tenisom, če ne bi imel želje po zmagah na največjih turnirjih.

"Veliko sem dosegel v svoji karieri in s tem sem si omogočil, da se lahko posvetim svojemu življenju. Imam družino, ki bo kmalu bogatejša še za enega člana. Zakaj bi se obremenjeval? Zakaj bi še naprej nekam hitel? Seveda želim zmagovati, ampak tisto, kar želim povedati, je, da ljudje ne razumejo, da v teh trenutkih moram najti nov motiv in moč. Rezultati pa bodo posledica tega," je še povedal 12-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Ne spreglejte