Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
6. 6. 2017,
11.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,15

1

Natisni članek

novak đoković Rafael Nadal Caroline Wozniacki OP Francije

Torek, 6. 6. 2017, 11.05

6 let, 6 mesecev

Novaka Đokovića tudi teroristični napadi ne bodo zaustavili

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,15

1

Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V zadnjem času smo priča grozovitim terorističnim napadom. Nazadnje se je zgodil  konec tedna v Londonu. Začetek julija pa se bo v Londonu odvijal znameniti teniški turnir – Wimbledon. Do zdaj še noben od najboljših igralcev ni razmišljal, da bi odpovedal svoj prihod. Med njimi tudi Novak Đoković.

V soboto zvečer je svet znova presenetila novica, potem ko so v Londonu trije moški izvedli teroristični napad. S kombijem so zapeljali v množico ljudi, napad pa nato nadaljevali z noži in ubili sedem ljudi, več kot 50 ljudi pa je bilo ranjenih. To je bil v zadnjih treh mesecih v Veliki Britaniji že tretji teroristični napad.

"Če bomo živeli v strahu, potem to ni življenje" "Lahko se zgodi komurkoli od nas, ampak bog ne daj." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Lahko se zgodi komurkoli od nas, ampak bog ne daj." Foto: Guliverimage/Getty Images

Trikratni zmagovalec Wimbledona, Novak Đoković, je povedal, da ne razmišlja o odpovedi nastopa na sveti travi. "Sploh nisem o tem razmišljal: 'Ali naj grem ali naj ne grem tja z družino?' To se lahko zgodi kjerkoli, v Londonu, Parizu, Nici, kjerkoli," je po zmagi v osmini finala povedal Srb. "Če bomo živeli v strahu, potem to ni življenje ... Če bo usoda hotela, da bom ob napačnem času na napačnem mestu ... Lahko se zgodi komurkoli od nas, ampak bog ne daj."

"Ko sem slišal, kaj se je zgodilo, sem bil zelo šokiran. Zelo skrb vzbujajoče je, da se zgodi teroristični napad v enem izmed največjih in najpomembnejših mest na svetu in to na eni izmed najbolj priljubljenih lokacij v mestu," je še povedal Nole, ki je kot otrok že izkusil grozote vojne.

Rafael Nadal se ne počuti več varnega. | Foto: Guliverimage/Getty Images Rafael Nadal se ne počuti več varnega. Foto: Guliverimage/Getty Images Rafael Nadal: Težko je kaj narediti

Med drugim je o tem spregovoril tudi Rafael Nadal, ki na OP Francije lovi že svojo deseto zmago. Za zdaj mu zelo dobro kaže, saj svoje nasprotnike melje na rdečem pesku. Na podlagi, ki mu je najbolj pisana na kožo.

"Ob takšnih stvareh se težko počutiš 100-odstotno varnega ... To je zelo slaba novica za vse nas. Težko je sprejeti takšne stvari. To se danes dogaja zelo pogosto in težko je kaj narediti," je po terorističnem napadu povedal Španec, ki ga v torek v četrtfinalu čaka rojak Pablo Carreno-Busta.

Organizatorji v Parizu so že pred pričetkom turnirja povedali, da bodo zaradi terorističnega napada v Manchestru poostrili varnostne ukrepe.

Caroline Wozniacki je prepričana, da bo v Wimbledonu dobro poskrbljeno za varnost. | Foto: Guliverimage/Getty Images Caroline Wozniacki je prepričana, da bo v Wimbledonu dobro poskrbljeno za varnost. Foto: Guliverimage/Getty Images

Caroline Wozniacki je zgrožena nad dogajanjem

Ena izmed tistih, ki ostaja na OP Francije, je Caroline Woznicaki, ki je, kot kaže, v Pariz prišla v dobri formi. Za polfinale pa bo igrala proti Latvijki Jeleni Ostapenko. Nad dogajanjem v Londonu je bila zgrožena tudi danska teniška igralka.

"Grozno je, kaj se dogaja oziroma kaj dogaja v zadnjih tednih," je povedala nekdanja prva igralka sveta. Veste, ne vem, kako lahko predvidevate takšne stvari. Tukaj in v Veliki Britaniji se trudijo, da je varnost na najvišji ravni. Prepričana sem, ko bomo šli v Veliko Britanijo, da bodo tam zelo dobro opravili svoje delo," je sklenila Woznackijeva.

Ne spreglejte