Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
8. 3. 2017,
10.37

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,73

2

Natisni članek

Roger Federer Rafael Nadal ATP Novak Đoković

Sreda, 8. 3. 2017, 10.37

6 let, 6 mesecev

Novaka Đokovića je sama kost in koža. Je zares presuh?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,73

2

Novak Đoković | Foto Twitter

Foto: Twitter

Srbski in tuji mediji se spet odkrito sprašujejo, ali je Novak Đoković, nekdanji prvi igralec sveta, presuh. Že pred časom je bila zaradi njega zaskrbljena tudi legendarna teniška igralka Martina Navratilova.

Že pred časom se je govorilo o tem, da je srbski zvezdnik presuh. Zdaj so po spletu znova zaokrožile fotografije Beograjčana, na katerih je videti, da je izgubil še kakšen dodaten kilogram. Mnogi menijo, da to ni telo vrhunskega športnika. Novak Đoković je pred leti spremenil svojo prehrano in se med drugim odpovedal glutenu. Veljal je tudi za enega fizično najbolje pripravljenih igralcev na turneji ATP.

"Mislim, da se bo prehitro utrudil, ker se mi zdi, da je preveč suh. Mišice, ki imajo nizko raven maščob, začnejo same izgorevati," je pred OP Avstralije za Sport Illiustrated dejala 60-letna Navratilova, ki je še vedno aktivna na teniških igriščih.

Na zadnjih dveh turnirjih je bil njegov izkupiček porazen

Nedvomno so se vsa ta ugibanja začela zaradi ne najboljšega začetka letošnje sezone. Novak je na uvodnem turnirju v Dohi zmagal, na OP Avstralije in na turnirju v Acapulcu pa doživel hladno prho. V Melbournu ga je izločil Uzbekistanec Denis Istomin, v Acapulcu pa je bil v 3. krogu turnirja usoden Nick Kyrgios. Prav zanimivo bo spremljati, kako se bo Novak odrezal na prestižnem turnirju serije masters v Indian Wellsu, ki se začne ta teden.

Zdaj ima v življenju tri zelo pomembne vloge. | Foto: Guliverimage/Getty Images Zdaj ima v življenju tri zelo pomembne vloge. Foto: Guliverimage/Getty Images

"Ne morem dati toliko, kot drugi pričakujejo od mene"

Po porazu v Acapulcu je dvanajstkratni zmagovalec turnirjev za granda slam povedal, da tenis ni več najpomembnejši v njegovem v življenju. Vse se je spremenilo, ko je na svet prišel sin Stefan. Vse bolj glasne so govorice, da Novak in njegova žena Jelena pričakujeta drugega otroka.

Čim več časa želi posvetiti sinu Stefanu. | Foto: Twitter - Voranc Čim več časa želi posvetiti sinu Stefanu. Foto: Twitter - Voranc "Tenis je bil do tedaj, ko se je rodil Stefan, moja glavna prioriteta. Zdaj je povsem drugače. Zdaj imam sina, družino in zelo sem hvaležen, da sem oče. Zdaj sem v obdobju, ko poskušam biti najboljši mož, oče in teniški igralec. To je velik izziv, vendar ni nemogoče. Ne morem biti 100-odstoten v vsaki od teh vlog, čeprav delam vse, da bi mi to uspelo. Ne morem dati toliko, kot drugi pričakujejo od mene, ampak toliko, kot sam pričakujem od sebe," je povedal Đoković.

Leta zanj niso ovira

Čeprav ima zdaj v življenju več pomembnih vlog, pa še zdaleč ne razmišlja o tem, da bi lopar postavil v kot. Tenis še vedno igra s takšno ljubeznijo kot takrat, ko je teniški lopar prvič prijel v roke. "Tenis me dela močnega in mi vzbuja ogromno čustev. Dokler bom tako čutil, bom igral. Moj cilj je še vedno postati številka ena svetovnega tenisa. Želim se vrniti na to mesto, vendar to ni moja glavna prioriteta," je razkril Novak, ki bo kmalu praznoval svoj 30. rojstni dan. Leta zanj niso ovira za dolgoletno kariero. "Dvomim, da bom kmalu končal svojo kariero, čeprav bom star 30 let. Čaka me še veliko dela in veliko moram dokazati sebi in drugim," je dodal trenutno drugi igralec sveta.

Nadal in Federer v isti polovici žreba

Na turnirju v Indian Wellsu bo v prvem krogu prost. V drugem krogu se bo pomeril z zmagovalcem dvoboja med Britancem Kaylom Edmundom in Portugalcem Gastaom Eliasom. V isti polovici žreba sta tudi Roger Federer in Rafael Nadal, tako da ga do morebitnega finala čaka vse prej kot lahko delo.

Ne spreglejte