Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 7. 2017,
15.27

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

Wimbledon Novak Đoković

Torek, 11. 7. 2017, 15.27

6 let, 6 mesecev

Wimbledon (ATP), 8. dan

Novak Đoković v četrtfinale brez pravega dela

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80
Novak Đoković | Foto Reuters

Foto: Reuters

V Wimbledonu sta se v torek zaradi  nepredvidenih okoliščin na osrednjem igrišču pod zaprto streho merila Novak Đoković in Adrian Mannarino. Na koncu je gladko po treh nizih slavil Đoković.

Tako kot Roger Federer tudi Novak Đoković letos ni oddal še nobenega niza in iz kroga v krog je vse bolj suveren. Očitno se vpliv Andrea Agassija in Marina Čilića, njegova trenerja, na igrišču že pozna. Zdaj je samo vprašanje, kako daleč lahko pride nekdanji prvi igralec sveta. Igralca bi morala dvoboj odigrati že v ponedeljek, vendar so zaradi skoraj peturnega dvoboja med Rafaelom Nadalom in Gillesom Mullerjem morali organizatorji njun dvoboj prestaviti na dan pozneje. Za nekatere neupravičeno.

Novak Đoković bo četrtfinale igral proti Tomašu Berdychu. | Foto: Reuters Novak Đoković bo četrtfinale igral proti Tomašu Berdychu. Foto: Reuters Francoz je bil konkurečen le v drugem nizu

Prvi niz se je končal v korist Novaka Đokovića. Srb je za zmago v prvem nizu potreboval vsega 38 minut. Nole je Mannarinu že v drugi igri odvzel servis, vajo je ponovil še v osmi igri in prvi niz zasluženo dobil s 6:2.

Drugi niz se je začel povsem identično kot prvi niz. Đoković je Mannarinu znova v drugi igri naredil "break" in povedel z 2:0. Ko je že kazalo, da se bo Nole sprehodil tudi skozi drugi niz, je Francoz pokazal zobe. Ta je v sedmi igri Đokoviću odvzel servis in v naslednji igri izenačil na 4:4. Drugi niz je nato odločala podaljšana igra, kjer je več zbranosti pokazal Đoković in povedel z 2:0 v nizih.

V tretjem, odločilnem nizu, je bila odločilna tretja igra, ko je Novak povedel z 2:1. Te prednosti ni zpustil iz rok. Na koncu je izkoristil tretjo zaključno žogo, niz dobil s 6:4 in se tako zasluženo veselil uvrstitve v četrtfinale, kjer bo igral proti Čehu Tomašu Berdychu.

 

* Wimbledon (WTA), 8. dan

Dvoboj v živo:

 

Ne spreglejte