Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
5. 1. 2017,
10.07

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

WTA ATP tenis Novak Đoković Ana Ivanović

Četrtek, 5. 1. 2017, 10.07

6 let, 6 mesecev

Novak Đoković priznal, da je jokal zaradi Ane Ivanović #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
novak Đoković in Ana Ivanović | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Novak Đoković, nekdanji prvi igralec sveta, igra na turnirju v Dohi, kjer je spregovoril tudi o svoji dobri prijateljici Ani Ivanović. Ta se je pred novim letom poslovila od profesionalnega tenisa, kar je sprejel precej čustveno.

Najboljši igralci sveta so že zaigrali na prvih turnirjih. Novak Đoković se je tudi v letošnji sezoni odločil, da bo prvi turnir odigral v Dohi, kjer je lani zmagal. V sredo pa se je že uspešno prebil v četrtfinale, potem ko je premagal Argentinca Horacia Zeballosa.

Pepe Imaz bo skrbel za njegovo psihološko pripravo. | Foto: Pepe Imaz bo skrbel za njegovo psihološko pripravo.

Glede Pepeja Imaza je bil povsem jasen

Pred letošnjo sezono so se v njegovi ekipi zgodile nekatere večje spremembe. Srbski zvezdnik se je za sodelovanje zahvalil Borisu Beckerju, vlogo prvega trenerja pa je znova prevzel Marijan Vajda. Novo ime v ekipi je Pepe Imaz, ki bo skrbel za Novakovo psihološko pripravljenost. Veliko jih meni, da je prav Imaz glavni krivec, da je Nole padel na drugo mesto lestvice ATP.

"Veliko je bilo namigovanj glede tega. Iskreno, nisem se niti trudil razlagati teh stvari. Nekateri ljudje so zaradi nepoznavanja položaja vso krivdo prevalili nanj, drugi so to govorili zaradi svojega nezadovoljstva, ker imajo na določene stvari drugačen pogled. S tem nimam nobenih težav," je povedal Đoković in bil ob tem povsem jasen: "Seveda, Pepe bo z mano potoval na turnirje."

Ana Ivanović in Novak Đoković se poznata že od otroštva. | Foto: Ana Ivanović in Novak Đoković se poznata že od otroštva.

Ve, kako je bilo Ani

Pred začetkom novega leta je teniški svet pretresla novica, da se od profesionalnega tenisa poslavlja nekdanja prva igralka sveta Ana Ivanović. Malokdo je pričakoval, da se bo srbska lepotica poslovila od tenisa. Slovo Ane je zelo čustveno doživel tudi Novak, saj sta prijatelja že od otroštva.

"Poznam jo od svojega petega leta. Gledal sem njeno sporočilo javnosti in tudi meni so pritekle solze. Takoj za tem sva si izmenjala nekaj sporočil. Vem, kako težko ji je bilo in čez kakšne stvari je šla. Vse življenje je posvetila tenisu, tako da ji ni bilo lahko. Poročila se je in zagotovo razmišlja o družini. Želim ji vso srečo," je povedal 12-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Preberite še:​​

* Ana Ivanović je še kako resno mislila
* Kaj se dogaja s Sereno Williams?​
* Novak Đoković je želel ostati doma

Novak Đoković trenutno igra na turniriju v Dohi. | Foto: Novak Đoković trenutno igra na turniriju v Dohi.

V četrtfinalu ga čaka neugodni Čeh

Đokovića je v drugem krogu  turnirja v Dohi brez težav ugnal Argentinca Horacia Zeballoasa, s katerim do zdaj še nista igrala. Dvoboj se je končal z izidom 6:3 in 6:4, igralca pa sta na igrišču preživela eno uro in 13 minut. Ta dvoboj pa je bil za drugega igralca sveta nekaj posebnega, saj ga je nasprotnik po dvoboju prosil za skupno fotografiranje. "Moram povedati, da sem po dvoboju končal s "selfiem". To je bilo prvič v karieri. Horacio, vsa čast. Zelo originalno," je po dvoboju povedal Nole.

Beograjčana v četrtfinalu čaka češki veteran Radek Stepanek, ki je pred tem premagal Belgijca Arthurja De Greefa.

Ne spreglejte