Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
21. 4. 2017,
9.10

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Novak Đokovič Monte Carlo

Petek, 21. 4. 2017, 9.10

6 let, 7 mesecev

Novak Đoković: Popolnoma sem izgubil kontrolo #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V četrtek na turnirju serije masters v Monte Carlu sta se presenetljivo s turnirja poslovila Stan Wawrinka in Andy Murray. Prav tako pa se je za zmago moral znova namučiti Novak Đoković, ki se je med dvobojem pritoževal celo nad soncem.

Novak Đoković se je v četrtek uvrstil v četrtfinale, potem ko je po treh nizih (6:2, 4:6, 6:4) premagal Pabla Carrena-Busto. Dvoboj je trajal dve uri in pol, a srbski zvezdnik se je moral spet pošteno mučiti za zmago. Že v svojem uvodnem dvoboju je imel precej težav z Gillesom Simonom. V Đokovićevi igri je bilo znova videti kar nekaj nihanj v igri.

Vse je dobro funkcioniralo …

"Preživel sem. Oba dvoboja sem preživel. Do zadnjega udarca nisem vedel, ali bom zmagal ali izgubil. V obeh dvobojih  sem se znašel v podobnem, neprijetnem položaju.  Imel sem niz in break prednosti. Vse je dobro funkcioniralo, vendar je bilo preveč vzponov in padcev. Popolnoma sem izgubil kontrolo nad svojimi udarci. Pablu je rasla samozavest, igral je hitreje in dvoboj bi šel lahko zlahka v njegovo smer," je po zmagi povedal Đoković.

Zmotilo ga je sonce

Đokovićeve težave so se začele pojavljati v drugem nizu, katerega je izgubil. Med drugim pa se je 29-letni Beograjčan presenetljivo pritoževal nad soncem, ki mu je sijalo v neposredno v oči. "Ne bi rad, da izpade, da se pritožujem, saj so bili pogoji enaki za oba. Na začetku drugega niza je bil čuden kot sonca, prav tako je bilo zadnje dni zelo hladno, tako da je bila žogica počasnejša. To je bolj ustrezalo Carrena-Busti, saj ima raje več časa, da si ustvari točko. Kljub vsemu, še en dober dvoboj z moje strani. Držal se bom pozitivnih stvari, saj mi psihološko takšne zmage veliko pomenijo," je dodal Novak, ki v "domačem" Monte Carlu lovi tretjo turnirsko zmago. Na tribunah zanj pesti drži tudi njegova žena, Jelena Đoković.

Novak Đokovića na tribunah spremlja tudi Jelana Đoković, ki z njim pričakuje drugega otroka. | Foto: Twitter - Voranc Novak Đokovića na tribunah spremlja tudi Jelana Đoković, ki z njim pričakuje drugega otroka. Foto: Twitter - Voranc

Ne upa si nič napovedovati

V petek ima 30-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam vse prej kot lahko delo. Nasproti mu bo stal Belgijec David Goffin, trenutno 13. igralec sveta. Igralca sta se do zdaj petkrat srečala, vse dvoboje pa je dobil Novak, ki se zaveda, da ga čaka težek dvoboj.

"Nimam pravice, da bi razmišljal preveč naprej. To leto sem igral slabo, ta teden pa sem na trenutke dobro igral. Goffin je izjemen igralec, konstanten, hitro se giblje po igrišču. Videli bomo, kakšni bodo pogoji v petek," je še na novinarski konferenci povedal 12-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Ne spreglejte